“Sierra” keskmes on poiss, kes muutub rahvaralli ajal rehviks. Sürrealistliku rallimaailma kõrval jutustab “Sierra” perekonna loo, näidates, milline võib olla lapsele peale surutud elumustrite hind.

“Filmis on kaks peamist liini. Ühes rullub lahti peredraama, teine keskendub ralli kiirele dünaamikale ja selles peituvatele humoorikatele momentidele. Ka filmi visuaalne keel on ennekõike inspireeritud 70 ja 80ndate aastate rallimaailma graafikast,” kommenteeris filmi režissöör Sander Joon.

Animafilm jõuab esmakordselt publiku ette jaanuari lõpus, kui “Sierra” esilinastub maailma suurimal lühifilmide festivalil Clermont-Ferrand, kus film valiti rahvusvahelisse võistlusprogrammi, pääsedes enam kui 8000 esitatud filmi seast 77 väljavalitu hulka.

“Kõigepealt kihutab “Sierra” festivalidel. Eestisse toome filmi 2022. aasta teises pooles”, lisas “Sierra” produtsent Erik Heinsalu, kes oli produtsendina ka “Vanamehe filmi” taga. 

“Sierra” režissöör, stsenarist ja peakunstnik on Sander Joon.“Sierra” produtsendid on Aurelia Aasa (AAA Creative) ja Erik Heinsalu (BOP! Animation). Filmi helilooja on Misha Panfilov, helindaja Matis Rei. Animaatorid on Henri Kaido Veermäe, Valya Paneva, Teresa Baroet, Sander Joon. Filmi taustakujundused on loonud Hleb Kuftseryn. 

Filmi arendust ja tootmist on toetanud Eesti Kultuurkapital ning Eesti Filmi Instituut.