Viiendas hooajas läks seriaali sündmustik raamatute tegevusest mööda ning raamatud on siiani lõpetamata, kirjutab Screen Rant.

2015. aastal levis internetis kirjaniku kiri seriaali tootjatele, kus avaldati mitu seriaalis kasutamata jäänud ideed (nende hulgas näiteks armukolmnurk Arya, Jon Snow ja Tyrioni vahel). Mõned ideed sellelt paberilehelt läksid hiljem seriaalis kasutusse, näiteks Daeneryse sissetung Westerosse. Osa trükitud kirjast oli aga musta värviga kaetud.

Seriaali üsna universaalselt vihatud lõpus pakkus Tyrion Westerose trooni Branile (seda põhjusel, et Jon Snow tappis Daeneryse, jättes maa valitsejata).

Fännid on aga teada-tuntud osavad detektiivid ja nii ongi kirja mustaks värvitud osa aastate jooksul dešifreerida üritatud, mis arvatakse olevat ka õnnestunud, näiteks olla seal kirjas, et Bran istub Tyrion kaasabil raudsele troonile. Samuti olla seal kirjas, et Jon Snow’st saab Brani vaenlane. Kui need read on õigesti lahti muugitud, siis polegi seriaali lõpplahendus kirjaniku algsest nägemusest kuigi kaugel.