Noore dokumentalisti preemia antakse välja filmiloojale, kes paistab silma isikupärase filmikeelega, kelles on julgust eksperimenteerida ja luua midagi seniolematut ning ambitsioonikat. Preemiaga kaasneb stipendium 3000 eurot, mille väljaandmist toetab tänavusest aastast Tallinna linn.

Marta Pulk on oma kahe esimese täispika filmiga näidanud üles Eesti kinoloos silmatorkavat uuenduslikkust ning julgust otsida uusi meetodeid filmi loomisel. 2019. aastal linastunud “Aasta täis draamat” katsetas inimvõimete piire mastaapse teatriprojektiga ning pälvis laialdaselt positiivset tähelepanu. Möödunud aasta Jihlava filmifestivalil esilinastunud ühtaegu nii mastaapne kui ülimalt isiklik “Räägi ära” koondab kokku 22 režissööri viieteistkümnest riigist kelle abiga maalib Marta Pulk dokumentaalportree inimkonnast isolatsioonis, jutustatuna anonüümsete häälsõnumite kaudu üle kogu maailma.

Marta Pulk on Kinoliidu ja Eesti Dokumentalistide Gildi liige ning silmapaistev noor filmitegija. Oma esimese täispika dokumentaalfilmi “Aasta täis draamat” eest sai Marta nii Eesti Kultuurkapitali näitekunsti valdkonna peapreemia, audiovisuaalkunsti sihtkapitali aastapreemia, Dokumentalistide Gildi kolleegipreemia Doki Kild kui EFTA parima dokumentaalfilmi auhinna. 

DocPoint Tallinn raames jõuab kinoekraanile tema teine täispikk teos “Räägi ära”, mida on võimalik näha kolmapäeval kinos Sõprus kell 19.00 ning kinos Artis laupäeval kell 14.00.

Docpoint Tallinna programm jookseb alates tänasest kuni pühapäevani Tallinna kinodes Sõprus ja Artis ning Tartu Elektriteatris.