Seriaalis “The Book of Boba Fett” näeme, kuidas Luke Skywalker väikest nunnut tulnukat Grogut (üldtuntud kui beebi Yoda) kantseldab. Kuna seriaali tegevus toimub “Jedi tagasituleku” (1983) järel, peab filmis Mark Hamilli kehastatud Luke ka enam-vähem samasugune välja nägema nagu 1983. aasta filmis. Probleem on muidugi selles, et Hamill on vahepeal 70-aastaseks saanud.

CGI ehk tehnoloogilise võlukunsti abil esines noor Luke juba paar aastat tagasi “The Mandalorianis”, nüüdseks on noorendatud Luke'i usutavus küll suure sammu edasi astunud, kuid siiski on fännide reaktsioon legendaarse tegelase tagasitulekule olnud kõike muud kui üksmeelselt kiitev.

Leidub neid, kes on tehtuga päris rahul. "Hea töö, aga kindlasti on arenguruumi," arvas Twitteri kasutaja Declan Morningstar:

Kui paljud vaatajad pidasid Luke’iga tehtud tööd väga heaks, siis paljude meelest ei kõlba see kuhugi. Nende meelest on noorendatud Luke kas õige natukene või siis päris palju “vale” olemisega (midagi õõvaoru valdkonnast). Nii ongi üks levinud arvamus, et Luke’i ossa oleks tulnud lihtsalt täiesti uus näitleja otsida. Edasi jätkub see arutelu tavaliselt juba teemal, et kas see uus näitleja ei peaks mitte olema Marveli kinouniversumi staar Sebastian Stan, kes on lausa kurikuulsalt noore Mark Hamilli moodi (mõlemad on seda ka avalikult tunnistanud). Stan ise on muuseas öelnud, et idee ei ole tema meelest välistatud.

Sebastian Stan

Siiski otsustati “The Book of Boba Fetis” ikkagi arvutigraafika ja deepfake’i kasuks. Nüüd teevadki fännid paratamatult armastatud tegelase uue tuleku üle nalja.

“Kumb on kallim?” Küsib Twitteri kasutaja Hufflebuff. “Kas noorendada 70-aastast Mark Hamilli, et ta näeks välja nagu 30-aastane, või palgata ülihõivatud Marveli näitleja, kes näeb välja täpselt nagu noor Mark Hamill? Mind huvitab täiesti siiralt.”

 

 

Karmimad ütlejad aga leiavad, et noor Luke liigutab suud nagu “South Parki” tegelane, ja küsivad: “Miks tekitas “Mandaloriani” Luke mitmeks nädalaks õudusunenägusid, aga “The Book of Boba Fetti” oma ajas ainult üheks ööks une pealt?”

Tõsi, pärast “Mandaloriani” tegi üks deepfaker Youtube’is Luke’i noorendamisega paremat tööd kui fimis näha sai, ja kuuldavasti võttis LucasFilm ta selle peale ka tööle.

Olgu kuidas on, isegi kui tehnoloogia jõuab kunagi nii kaugele, et ükskõik millise arvutimenetlusega noorendatud või ehitatud Luke Skywalker enam üldse hirmuäratav ei ole, on ta IKKAGI natuke hirmuäratav. Sest pole päris.