Teatavasti on hetkel Kiievi kaitselahinguid juhtiv Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi endine näitleja. Muude rollide seas andis ta oma hääle armastatud lasteraamatute tegelasele karupoeg Paddingtonile filmides “Paddington” ja “Paddington 2”.

Zelenskõi on näitleja ja koomikuna teinud põnevaid rolle, nende seas mänginud presidenti seriaalis “Rahva teener”. Kui sari 2019. aastal lõppes, kandideeriski ta presidendiks ja tema ülekaalukas võit tegi kogu maailmale palju nalja (aga pidagem tänast konteksti silmas pidades meeles, et huumorimeelel on oluline roll inimväärikuse kaitsel).

Kuid lisaks sellel selgub, et Zelenskõi andis oma hääle ka apelsinihoidisest toituvale, Londonis seiklevale lasteraamatu ja -filmi karule Paddingtonile.

2017. aastal välja tulnud filmi “Paddington 2” promovideos tutvustab Zelenskõi end nii: “Tere, armsad sõbrad. Mina olen Volodõmõr Zelenskõi ja ma andsin oma hääle imelisele, karismaatilisele, sõbralikule karupoeg Paddingtonile.”

Filmis mänginud Hugh Bonneville reageeris sellele värskelt avastatud “uudisele” sotsiaalmeedias nii: “Mul polnud seni aimugi, kes Ukrainas Paddingtoni häält luges. Aitäh teile, president Zelenskõi.

Originaalkeeles teeb Paddingtoni häält Ben Wishaw.

Jaga
Kommentaarid