Lastel keelatakse minna mahajäetud tehasesse – unise aleviku ainsasse kohta, kus neil on huvitav mängida. Kamba pealik Kristjan ja tema sõbrad Ariel, Loore, Mia-Margot ja Siim otsustavad keelust üle astuda. Otsus muudab nende elu ning seab sõbrad karmi vastasseisu.

Jaak Kilmi kauaoodatud linateos – üks viimaseid kavalisandusi – hakkab Haapsalus võistlema Eesti parima žanrifilmi tiitli pärast. Publikul avaneb võimalus seda näha esimeste seas Eestis – koos üleriigilise kinolevi algusega.

Tänasest on müügil ka festivali piletid ja avalik on kogu filmiprogramm.

Kokku toob 29. aprillist 1. maini toimuv Baltimaade suurim žanrifilmide festival Haapsalus vaatajate ette ligemale 30 uuemat ja vanemat õudus-, ulme- ja põnevusfilmi rohkem kui kümnest riigist, sealhulgas sellistest eksootilistest maadest nagu Uruguay ja Colombia, lisaks mitu lühifilmide programmi ja eriüritusi.

Festivali avab teatraalne film-kontsert „Nosferatu 100. Remiks”, kus tänavu 100-aastaseks saavat tummfilmi helindab ansambel Kriminaalne Elevant eesotsas Kaspar Jancisega. Lõpufilmiks on Sam Raimi armastatud kultusteos „Kurjad surnud 2”, mille väljatulekust möödub 35 aastat.

„HÕFF pole ammu lõppenud nii lõbusalt kui sel aastal,” ütleb festivali juht Helmut Jänes.

Mida veel näha saab?

- Uute Eesti žanrifilmide konkurss – Mart Sanderi õuduskriminullist „Kuues saladus” Julius Kitse ja Harly Kirspuu natsizombikomöödiani „Reich of the Reich”.

- Fookuses on Sahhawood – fenomenaalne Jakuutia filmivabrik, kus rahapuudus ja 60 külmakraadi ei takista tegemast filme, mida vaatab pool maailma.

- Georges Mélièsi järgi nime saanud Euroopa lühikeste fantaasiafilmide konkurss.

- Ninja-filmide maraton – pöörane ninja-hullus 1980ndatest.

- „Põhjalane” – pikalt oodatud eepiline kättemaksusaaga „Nõia” ja „Majaka” autorilt Robert Eggersilt.

- „Ninasarvik” – gagsteridraama Ukraina pöörastest üheksakümnendatest, kummardus endisele poliitvangile Oleh Sentsovile ja Ukraina filmikunstile.

- „Kummituslik kepp” – „Seks ja linn” Uruguay moodi, erootiline kummituskomöödia.

- Dario Argento eri: klassikaline „Suspiria” ja tuliuus „Mustad prillid”.

- Ana Lily Amirpouri, Paul Andrew Williamsi, Christian Tafdrupi ja teiste uued filmid.

- Tartu Video esitleb: 1980.–1990. aastate videohullus ja üks selle hulluse värskelt digiteeritud esindusnäiteid „Tango & Cash”.

Festivali pilet maksab 6,5 eurot, sooduspilet (õpilastele ja üliõpilastele) 5,5 eurot ning avamise ja film-kontserdi Nosferatu 100. Remiks” pilet 12 eurot. Passi hind on 59 ja toetajapassi hind 150 eurot. Homsest on müügil ka laupäevane pass, mis maksab 30 eurot.

17. korda toimuv Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival kuulub Euroopa leiab aset 29. aprillist 1. maini.

Vaata filmikava https://hoff.ee/.