Eurofilmfest toimub Tšehhis 6.-13. aprillini. Festival leiab tänavu aset juba 29. korda.

“u.Q.” filmi näidati muusikadokumentaalide võistlusprogrammi raames. Uku Kuudi lindistatud lugusid teatakse rohkem, kui me arvata oskame. Et mõista tema rahvusvahelist fenomeni, tähendab mõista eri niššide, alažanrite ja peidetud muusikaliste vaimuvapustuste võimet tänapäeval mitte ainult eksisteerida, vaid lausa õitseda iseseisvalt peavoolust. Maryn E. Coote´i (endise Marju Kuudi) poja Uku elu viis ta Nõukogude Liidust pagulusse Rootsi, sealt edasi Los Angelese muusikastuudiotesse, siis tagasi äsja taasiseseisvunud Eestisse ning hiljem amüotroofilise lateraalskleroosiga (ALS) võideldes kõlaritesse üle terve maailma. "u.Q." räägib Uku Kuudi elust ja filmimine leidis aset neljas erinevas riigis. Uku Kuudi, kui muusiku ja videomeistri pildikeel ja stiil mahub väga kindlatesse raamidesse. Tema käekiri on omane vaid talle ning seda matkib kohati filmis ka režissöör Ivar Murd.

Filmi režissöör Ivar Murd, produtsent Margus Õunapuu, Filmi tootis Film Tower OÜ. Filmi tootmise rahastamist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ning ERR.

Film maailmaesilinastus Pimedate Ööde filmifestivalil Balti võistlusprogrammis ja juba teine Rahvusvaheline esilinastus Eurofilmfest DEF29 raames tõi esimese auhinna. Ivar Murd sai filmi eest Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali aastapreemiad 2021, kus mainiti, et tegemist on maitseka eksperimentaalportreega Uku Kuudist.