Soe taaskohtumine

Kodumaise draamasarja "Valguses ja varjus" võtted viibisid küll koroona tõttu pikalt, kuid märtsi alguses sai teine hooaeg purki ja seriaali verivärksed osad on jõudnud juba vaatajate ette. Õhustikku sarja võtteplatsil meenutab näitleja sõnadega "igati mõnus ja kuidagi psühholoogiliselt turvaline".

Võtted tõid kokku nii tuttavad kolleegid kui ka uusi talente. Pass on varem režissöör Ergo Kulla projektides mänginud, ja nii saavad nad teineteisest suurepäraselt aru, mistõttu on koostöö kogenud meestel alati sujunud. Tore taaskohtumine oli ka seriaalis peaosa kehastava Mirtel Pohlaga, kellega tal samuti on olnud karjääri jooksul võimalusi koos mängida ja kellega tema sõnul oli väga armas üle hulga aja jälle kohtuda. Lisaks juhib kogenud näitleja tähelepanu noortele, kes võtetel silma paistsid. "Avastasin enda jaoks noore näitleja Olev Sten Erik Jõgi, kes mängis oma keerulist rolli väga veenvalt," kiidab Pass.

Kurblik karakter

Seriaalis mängib ta pisut üksildast, üldiselt heatahtlikku ja abivalmis alevi kultuurimaja tantsuõpetajat Heindrikut, kes peab end kaitsma kuulujuttude eest, mida tema kohta küla vahel räägitakse. "Noori tantsuhuvilisi napib, alevis kipub valitsema pettuse- ja rusikamentaliteet, Heindriku elu on nukravõitu, aga midagi muuta pole jõudu ega tahet," kirjeldab näitleja oma tegelaskuju.

Heindriku karakter oli tema rollipagasis siiski veidi omamoodi. ‘’Selline pastelsemates toonides tegelane,’’ ütleb näitleja. Tegelaskuju mängimisel tuli pöörata suuremat tähelepanu väikestele nüanssidele, sest suuri pöördeid ega sündmusi ei toimunud. "Kulgemine sissetallatud rööbastes, oma muredes ja rõõmukestes. Nagu enamikul vist seal alevikus. Pisut kurblik küll, aga mitte masendav ja ängistav."

Rõõm kevadisest päikesest

Seriaalitöö kõrvalt on Pass tegusalt ametis teatri lavalaudadel. Hiljuti esietendus Draamateatris Shafferi "Amadeus", kus Tõnis Niinemets võtab ette Mozarti rolli ja Mait Malmsteni näeb Salierina. Raimo Passil on seal aga kuningliku raamatukoguhoidja Van Swieteni roll, kes on Mozarti suur toetaja. Pärast "Amadeuse" esietendust algasid kohe proovid Vaba Laval horvaatia lavastaja Branko Brezoveciga, lavastuses "Põrgupõhja uus Vanapagan", kus astuvad koos lavale horvaadid ja eestlased. Suvel näeb näitlejat ka teist aastat Laikmaa majamuuseumis Ants Laikmaast rääkivas suvelavastuses.


Kuigi praeguste maailmasündmuste valguses kipuvad mõtted omajagu hajuma, on oluline leida elus ka oma ilu. "Püüan ammutada rõõmu eredast kevadisest päikesevalgusest ja toredatest inimestest, et mitte jääda ainult sõjauudiseid lugema ja jõuetut viha tundma," sõnab Pass.

Elisa originaalsarja ,"Valguses ja varjus" teise hooaja esimesed osad on värskelt esilinastunud Elisa Huubis. Seriaali peaosas on paljudest teatrietendustest ja mitmetest kodumaistest kinohittidest tuntud näitleja Mirtel Pohla. Lisaks temale löövad sarjas kaasa ka Indrek Sammul, Epp Eespäev, Saara Nüganen, Janek Joost ja teised Eesti näitlejad. Sarja stsenarist on Martin Algus ning režissöör Ergo Kuld.