Aastaid James Cameroni hoolikate käte all vormitud järg 2009. aasta imeteosele "Avatar" peaks kinodesse jõudma detsembris. Tegevus toimub osaliselt fantastilises veemaailmas, planeedi Pandora ookeanilainete all sügavuses, osaliselt planeedi pinnal.

Kuus huvitavat kildu, mis treilerist silma jäävad:

1. Jake'il ja Neytiril on na'vi laste kõrval adopteeritud inimlaps, keda võib videos näha osvalt puudel turnimas.

2. Treileris on näha lendavad olendid, kellega na'vid samamoodi sümbiootilise ühenduse loovad, nagu esimeses osas, kuid uue filmi olendid on natuke teistsugused - saame siis tuttavaks veel teise põneva lendliigiga.

3. Veealune 3D - James Cameron on hoolega nokitsenud, et uus film visuaalselt kõik samavõrra pahviks lööks nagu esimene "Avatar" seda tegi. Panoraamiderohkest videost näemegi, et võlumaailm on veenev nii vee all kui ka vee peal.

4. Na'vid saavad vee all sukeldumisvarustuseta hakkama ja suudavad oma lendsümbioosi luua ka vee-elukatega.

5. Esimeses filmis olid na'vid sinised, mis oli ühtaegu väga ilus ja natuke võõras. Teises osas paistab vähemalt üks na'vi natuke rohelisem kui teised.

6. Filmi üheks teemaks paistav olevat perekond. Nagu viitab adopteeritud inimlapse olemasolu (millega võivad kaasneda probleemid) ja Jake Sully sõnad treileri lõpus: "Meie perekond on meie kindlus" ("This family is our fortress"), saab üheks filmi keskseks teemaks olema perekond kui üksus ja nende ees seisvad raskused.