Hoiatus, tekstis on kerged spoilerid ehk sisurikkujad.

Ehkki objektiivselt saadab ta teiste inimestega korda kohutavaid tegusid, on tal sarja peategelasena justkui oma isiklik moraalimull, kus ta kohati paistab lausa õilis. Kogu sari eeldab meilt vaatajatena, et teeme tema suhtes heasoovlikke järeleandmisi.

Tommy on ettearvamatu ja läbipaistmatu, I maailmasõjast räsitud hingega mees, kes näiliselt ei pea lugu ei teiste ega eriti ka iseenda elust. Surmahirmu puudumine muudab ta riskialtiks ja emotsionaalselt mõistatuslikuks ka oma lähikondsete jaoks.

Tommyl polnud määratud õnnelik olla, vaid lunastust leida

Samuti saadab teda hilisemates hooaegades kahetsus Grace’i surma pärast. Sarja stsenarist Steven Knight on seda kommenteerinud viisil, mis avab meile natuke ka Thomase tegelaskuju. „Kui Grace oleks elama jäänud, oleks Tommy õnnelik olnud. Aga Tommyl ei olnud ette nähtud õnnelik olla.“ Knighti eesmärk oli Tommy lunastus läbi katsumuste ja selleks pidi ta põhjas ära käima. Sellest võib järeldada, et Tommy peaks justkui teise võimaluse saama.

Samuti on Knight selgitanud, et Tommys ongi segunenud hea ja halb, õige ja vale ja iseäranis on ta need ise ära seganud. Ühel hetkel on ta suuremeelne, järgmisel aga tulistab kedagi näkku - teda pole võimalik moraalselt määratleda. Juba esimeses hooajas ütleb üks tegelane tema kohta: „Tommy teab, et selleks, et ellu jääma, peab olema sama halb nagu teised.“ Seega sarja teksti kohaselt on Tommy külmaverelisus miski, mis on talle peale sunnitud, mitte ei tule tema seest. Ta on oma emotsioonid tuimastanud ja teeb, mida on vaja teha, et oma perekonda kaitsta.

Siiski, isegi kui Thomas otsustab oma tütre nimel asuda ausale, heale teele, ei suuda ta hoiduda tema surma eest käte maksmast. Me näeme, et ta on võimetu muutuma. Või siiski? Huvitav fakt: Tommy ilmub vaataja ette mustal hobusel ja lahkub valgel. Mida sellest järeldada? Võib-olla leiab ta rahu ja, nagu stsenarist viitas, lunastuse. Kas meie vaatajana seda aga usume?