Juuli alguses saabus ootamatu menu Mart Sanderi filmile „Kuues saladus“. Interneti filmiandmebaasi IMDb andmeil on see kõigi aegade rahvusvaheliselt populaarseim Eesti film ja filmi näitlejad tõusnud suisa tuntud eestlaste edetabeli esikolmikusse. Film on eespool Oscari nominatsiooniga Eesti filmist „Mandariinid“.

Omamoodi kultus algas Indias, kus keeruka süžeega filmist tehti hindikeelne seletav versioon, mida juba esimese nädalaga vaadati Youtube’is 130 000 korda.

Mart Sanderi neljas, esmakordselt rahvusvahelise näitlejate ansambliga sündinud täispikk mängufilm „Kuues saladus“ on õudussugemetega krimilugu, mille kohta on öeldud, et see on „Agatha Christie steroididel“, mis viitab sellele, kui palju on selles filmis ootamatuid pöördeid. Nagu kõik Sanderi filmid, on ka „Kuues saladus“ tulvil süsimusta komöödiat, inimlikku alatust ja muidugi seksi.

“Kuues saladus“ sündis minu armastusest Agatha Christie vastu – kuna kõik tema lood on juba filmiks tehtud, siis pidin ise uue kirjutama. Kuhjasin kokku kõik tema elemendid ja nii sündis üle võlli kriminull, mis peaks olema ühtaegu nii põnev kui naljakas,“ ütles Mart Sander.

Filmi ametlik rahvusvaheline esilinastus toimub septembris USA suurimal õudusfestivalil Horror Hound Weekend. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil (HÕFF) publiku lemmikfilmi preemiaga pärjatud film on Baltimaade vaatajatele nähtav Go3-s.