Mark Greaney spiooniraamatutel põhineva filmi „The Gray Man“ osades on Ryan Gosling, Chris Evans ja Ana de Armas, Billy Bob Thornton jt. Ehkki peategelased on superspioonid, pole tegu üliinimestega, rõhutavad Marveli superkangelastega majandama harjunud Joe ja Anthony Russo.

„Kellelgi pole supervõimeid ja nii on vaja action-stseenidele, aga ka loole endale läheneda teisiti. Tegelasi piiravad füüsikaseadused,“ rääkis Joe Russo väljaandele A.frame.

Madinata siiski läbi ei saa, märulistseene on filmis üheksa, alates Bangkoki katusevõitlusest tagaajamiseni Praha tänvatel. Kuidas neid siis tehti, füüsikaseadused risti tee peal ees?

„Me liigume läbi märulistseenide, keskendudes tegelasele. Kui me Joega liiga tegevuskeskseks läheme, siis võtame hoo maha ja otsime uuesti tegelased üles,“ selgitas Anthony Russo. „Küsime, kuidas näidata nende tõelist haavatavust. Kuidas nad selle olukorra lahendavad?“

Huvitav on selles filmis veel Chris Evansi tegelane. Harjunud olema Russode filmides Kapten Ameerika, saab temast siin sõitva katusega pahalane. „Talle meeldib see!“ räägikis väljaandele stsenarist Stephen McFeely. „Ta tahab kõik varasema unustada ja nullist alustada, vunts ees. Ja ta on suurepärane näitleja, tal on haaret. Ja ta on liibuva särgiga psühhopaadina usutav.“