Filmi stsenarist Akiva Goldsman on eelkõige tuntud "Piinatud geeniuse" ("A Beautiful Mind, 2001), "Mina olen legendi" (I Am Legend, 2007) ja "Da Vinci koodi" (The Da Vinci Code, 2006) poolest. Tema viimaste tööde hulka kuulub ka järgmisel aastal valmiva Stephen Kingi "Tumeda torni" raamatuseeria filmiadaptsiooni stsenaarium.

"Doctor Sleep" keskendub lapsena "Hiilguse" sündmused üle elanud täiskasvanud Danny Torrance'ile, kellel on sarnaselt Jack Nicholsoni kehastatud isale probleeme alkoholismi ja oma viha talitsemisega. Danny üritab oma elus uut lehekülge pöörata ning ta kolib New Hampshire'i väikelinna. Seal pööratakse tema elu pea peale. Danny psüühilised võimed avalduvad varasemast tugevamini ning tal tekib psüühiline seos 12-aastase tüdrukuga Abra Stone. Danny satub olukorda, kus ta peab Abra päästma paranormaalsete võimetega hõimu käest, keda juhib salapärane mees Rose the Hat.

Sarnaselt "Hiilgusele" produtseerib "Doctor Sleep" filmiadaptsiooni samuti Warner Bros. Stephen King on aastakümneid väljendanud oma pahameelt legendaarse Stanley Kubricku "Hiilguse" adaptsiooni suhtes. Tema silmis kaotas Kubrick ära romaani hinge ning ei mõistnud, milles lugu tegelikult seisnes. Stephen King on ka "Doctor Sleepi" filmiadaptsiooni produtsent.