"Kütt ja kaks kuningannat" on ühteaegu eellugu ja järg Lumivalgekese muinasjutu eelmisele tõsisele käsitlusele ja kuigi Lumivalgekese rolli Kristen Stewart ei naase, on filmis tagasi kurja kuninganna Ravenna rolli ideaalselt sobinud Charlize Theron. Ravenna pole pooltki nii sügav, traagiline ja võimas kui näiteks kurjade kuningannade uus eeskuju Cersei "Troonide mängust", kuigi tänu Theroni näitlejatööle on ta pea sama hirmutav. Tagasi on ka eelmine kord vaprat kütti kehastanud Chris Hemsworth. Lisandunud on Emily Blunt Jääkuninganna Freyana ning samuti küti rolli asunud ja end tõelise märulistaarina tõestav Jessica Chastain.

"Kütt ja kaks kuningannat" sihtgrupp oleks justkui Walt Disney muinasjutukäsitluste (animatsioonid ja filmid) peal üles kasvanud põlvkond, kes tahab nüüd näha vanade läägete muinasjuttude tõsisemaid käsitlusi. Kui superkangelasefilmide maailmavallutus algas lõbusalt ja meelelahutuslikult, siis ajapikku muutusid need suuresti tänu Christopher Nolani "Pimeduse rüütli" triloogiale ja Zack Snyderi "Supermani" filmidele väga tõsiseks. Sama on juhtunud ka muinasjuttudega. Teiste tõsiste muinasjutukäsitluste hulka saab lugeda Angelina Jolie "Maleficenti" ja 2011. aasta "Red Riding Hoodi".

"Kütt ja kaks kuningannat" võtab ennast väga tõsiselt. Filmis on palju murtuid südameid, suuri eepilisi lahinguid ning hulganisti võimsaid võitlusstseene.

"Kütt ja kaks kuningannat"

"Kütt ja kaks kuningannat" lugu on muinasjutulikult lääge, aga samas ka hirmutavalt tõsine. Väiksemate laste jaoks natuke liiga sünge, kuid tesimeliste jaoks juba sobilik. Täiskasvanud võivad filmist leida samasuguseid läägeid loosungeid armastusest ja vaprusest nagu vanasti Disney versioonidest. Märuli - ja fantaasiahuvilistele pakub film suuri võimsaid lahinguid, arvutiga loodud koletisi ja ilusaid inimesi võitlemas ilusate kuningannadega.

Filmis põrkuvadki omavahel muinasjuttudele omased nägemused elust ja armastusest. Loo moraal õpetab hindama surematut armastust ja soovitab teise inimese nimel võidelda isegi siis kui olukord on lootusetu. Teiselt poolt süvendatakse, et armastus pole ainult ilus ülev tunne, vaid et see on valus, segadusseajav ja ohtlik, kuid selle eest tasub siiski võidelda. Põhiline konflikt seisnebki Jääkuninganna Freya armastusepõlguse ning kahe küti (Hemsworth ja Chastain) armastuse vahel.

Fantaasiaseiklusfilmina elamusterohke, aga muinasjuttude käsitlusena natuke kuiv.

"Kütt ja kaks kuningannat" on praegu Eesti kinodes.