1. "Muumia tagasitulek" ("The Mummy Returns", 2001)

Filmi eelarve oli 98 miljonit ning see teenis tagasi uskumatud 433 miljonit. Režissöör Stephen Sommers, peanäitlejad Brendan Fraser, Rachel Weisz ning muumiat kehastanud Arnold Voosloo olid kuulsuse tipus ja kuigi filmi ei olnud kriitikutele meeltmööda, saavutas see kõigele vaatamata siiski edu.

Ilusat pilti rikkus üks suur must plekk. Kuidas sai toona toona väga suure-eelarveliseks projektiks loetud filmis olla nii viletsad efektid? Film ise oli suurepäraste efektidega, aga üks koletis täiesti lõpus nägi välja nagu oleks see pärit olnud väga vanast videomängust. Vahel võib raha otsa saada ja efektid poolikuks jääda, aga siis leitakse ikka mingi uus lahendus, et kinno ei jõuaks poolik film.

Vahvad professionaalid näitasid YouTube'i kanali Corridor Crew vahendusel, kui vähe on vaja, et antud stseen parem oleks.

2. "Matrix 2: Reloaded" ("The Matrix Reloaded", 2003)

Eelarve oli ligi 150 miljonit. Film leiab küll suures osas aset virtuaalreaalsuses, kuid see ei põhjenda, miks näeb Neo selles võitlusstseenis välja nagu ilmselge nukk.

3. "Sõrmuste isand: Kuninga tagasitulek" ("The Lord of the Rings: The Return of the King", 2003)

Triloogia viimase osana pidi film ületama kõik varasemad ja seda see ka tegi. Viimane osa teenis rekordilised 11 Oscarit (filmiajaloos on seda veel teinud ainult kaks filmi - "Ben-Hur" ja "Titanic"). 94 miljonilise eelarve juures teeniti tagasi lausa üle miljardi.

Filmis oli rekordiline kogus arvutiga loodud efekte ning need nägid enamjaolt suurepärased välja, mistõttu oli 11 võidetud Oscari seas ka kuldmehike parimate arvutiefektide eest. Filmis on aga üks stseen, mis mitte kuidagi ei tööta. Kui kõik muu näeb hea välja, siis see rikub pildi kohe ära. Peame silmas stseeni, kus Legolas võtab maha oma seni suurima saaklooma, aga see näeb pehmelt öeldes veider välja.

4. "Põgenemine Los Angelesest" ("Escape from L.A.", 1996)

See on kultusfilm nii Kurt Russeli, Carpenteri kui ka tulevikunägemuse pärast, kuid eelkõige seepärast, et tegemist on järjega 1981. aasta filmile "Escape from New York". Järje jaoks loodi 50 miljonilise eelarve abil aga kultuslik stseen, kus peategelased surfavad keset linna hiiglasliku laine peal. 50 miljoniga oleks võinud siiski natuke rohkem vaeva näha.

5. "Blade II" (2002)

"Blade II" on harukordselt hea meelelahutus. "Hellboy", "Paani labürindi" ja "Vaikse ookeani võitluse" režissöör teab väga hästi, mis vaatajatele meeldib. Seeria teine osa nägi väga stiilne ja efektne välja. Stuudio andis filmi jaoks kopsaka 54 miljonit, kuid ometi otsustati sisse panna see videomängulik, täiesti ebausutav ja lihtsalt veider stseen.

6. "Presidendi lennuk" ("Air Force One", 1997)

Kõige kehvem arvutiefektide abil lennuõnnetus eales muidu suurepäraselt meelt lahutavas filmis, kus Gary Oldman ja Harrison Ford omavahel mõõtu võtavad.

7. "Populaarsed vaenlased" ("Public Enemies", 2009)

Videos on 00:16 pealt näha, et seda hüpet ei soorita tegelikult Depp, vaid dublandile on ta nägu väga kehvalt külge siirdatud.

8. "Lase see õige sisse" ("Let the Right One In", 2008)

Film on tegelikult väga õudne, aga need kassid seda kindlasti pole.

9. "Videviku saaga: Koidukuma - Osa 2" ("The Twilight Saga: Breaking Dawn II", 2012)

"Videviku" saaga viimase osa jaoks loodi Edwardi ja Bella tütar Renesmee puhtalt arvutiefektide abil, et rõhutada tüdruku omapära ja erilisust. See neil isegi õnnestus, aga ta poinud eriline ja omapärane karakteri poolest, vaid äärmiselt kehvade arvutiefektide pärast.

Iga kord kui kaadris oli Renesmee beebi või juba vanema tüdrukuna, siis võis kinosaalides kosta sügavat ohet, sest igaüks sai aru, et see laps pole päris.

10. "Star Wars: Osa II - Kloonide rünnak" ("Star Wars: Episode II - Attack of the Clones", 2002)

Arvestades, et "Star Warsi" triloogia filmid olid arvutiefekte täis, siis võinuks eeldada, et midagi nii lihtsat näeks ka parem välja, aga ilmselt oli palju küsitud, et näiteks nööride abil pirn lendama panna, sest see oleks välja näinud palju realistlikum.