1. Ta teeb enamus oma trikke ise.
"Võimatu missioon: Salajane rahvas" ("Mission: Impossible - Rogue Nation") hiilgab ühe väga erilise stseeni poolest - tohutu lennuk tõuseb õhku ning Tom Cruise ripub selle küljes nagu kaltsunukk. Stseeni juures poleks midagi üllatavat, kui Cruise poleks seda reaalselt ise teinud. Me oleme kõik efektidega harjunud, mistõttu usume, et kõik filmis nähtav on niikuinii võlts, aga Cruise tõestas vastupidist. Ta lasi end rihmadega lennuki külge kinnitada ja tegi muidu võimatuna tundunud triki ise läbi. Cruise on tihtipeale ka oma filmide produtsent ning seetõttu saab ta selliseid asju endale lubada.

"Salajane rahvas" pole muidugi kaugeltki mitte ainuke film, kus Cruise on ise oma trikke teinud. Märulikomöödias "Nagu öö ja päev" ("Knight and Day") oli ta päriselt mootorratta peal, kui filmiti pöörast tagaajamisstseeni. Samamoodi palus ta "Jack Reacheri" võtete ajal dublandil puhata ja "Gran Turismot" mängida, et saaks ise kõik autostseenid läbi teha.

"Võimatu missioon II" algab mägironimisstseeniga - seda tegi ka Cruise ise. Ulmefilm "Homse piiril" ("Edge of Tomorrow") paistis silma rohkete praktiliste efektide poolest, kuid kõige praktilisem neist oli Cruise, kes tahtis kõik jooksmised, hüppamised ja võitlused oma naha peal läbi teha.

"Võimatu missioon: Variprotokoll" ("Mission: Impossible - Ghost Protocol") hiilgas sarnaselt "Salajasele rahvale" samuti ühe väga erakordse stseeni poolest - Cruise ehk filmi peategelane Ethan Hunt ronis Dubais Burj Khalifa kõige kõrgemate korruste akende peal. Ka selle tegi näitleja ise läbi.

Sellest nädalast meie kinodesse jõudnud "Muumias" läks Cruise ja võttemeeskond lennukile, et filmis nähtav kukkumine ise omal nahal läbi teha.

2. Ta on väärt 550 miljonit dollarit.
Cruise on Hollywoodi üks enimteenivaid näitlejaid, sest on endiselt väärtuslik filmistaar, kelle nimi toob rahva alati kinno.

3. "Troopilise kõu" ("Tropic Thunder") Les Grossmani tegelaskuju mõtles ta ise välja.
Režissöör Ben Stiller soovis, et Cruise teeks filmis väikese rolli. Cruise pakkus välja kiilaka, ülekaalulise mehe, kellele meeldib väga tantsida ja see läks ka filmi.

4. Ta oli keskkoolis maadleja.
Ta plaanis sellega ka jätkata, kuid põlvevigastus pani unistuse pausile. Temast saigi näitleja ainult selle ühe vigastuse pärast, kuigi enne näitljaks saamise soovi, tahtis mees hoopis preestriks hakata.

5. Ta tegi endale piloodiload pärast "Tippkuti" ("Top Guni") filmimist.
Tal ei ole õnnestunud küll üheski filmis lennukiga ise lennata, kuigi oma eraelus teeb ta seda kogu aeg. Tal olevat kuni 5 eralennukit, millega lendab kogu aeg. Cruise'i lemmikuks olevat aga P-51 Mustang.

Hiljuti kinnitas Cruise, et "Tippkutt 2" on juba valmimas.

Tom Cruise filmis "Tippkutt"

6. Ta ei luba endast mänguasju teha.
Kõikidest Marveli ja DC koomiksifilmide näitlejatest tehakse enne ja pärast filmi valmis neile sarnanevad mänguasjad. Cruise'i äratuntav nägu oleks nende jaoks väga sobilik, aga näitleja on selle täiesti ära keelanud.

7. Ta on inimesi päästnud ka väljaspool filme.
1998. aastal sattus ta oma turvameestega peale olukorrale, kus mees üritas üht naist röövida. Ta ajas varast koos turvameestega mööda tänavat taga. Teisel korral nägi ta pealt autoõnnetust ning viis kannatanu koheselt haiglasse ning tasus isegi tema ravikulud.

8. Ta soovis kunagi saada hoopis preestriks
See unistus jäi katki, sest ta visati pärast alkoholiga vahele jäämist seminarilt välja. Cruise käis 14 aasta jooksul 15 erinevas koolis ning see püsimatus tuli hiljem kasuks, sest tema firmamärk on ju alati olnud see, kuidas ta jookseb.

Loe lisaks:
10 näitlejat, kellel olid väga kummalised töökohad
10 fakti, mida sa Jason Stathami kohta ei teadnud