Kriitikute hinnanguid koondava Rotten Tomatoes veebileheküljelt kogutud väljalõiked peaksid andma hea ülevaate "Star Trek tundmatusse" positiivsetest ja negatiivsetest külgedest.

Filmi linastumise eelõhtul ilmus ka kõige viimane treiler:

Brian Truitt, USA Today
See galaktikatevaheline seiklus võib olla natuke ebaühtlane, kuid tõsine ja lõbus segu vana kooli "Star Treki" teemadest teeb filmist väga viisaka meeleleahutuse.

Chris Nashawaty, Entertainment Weekly
"Beyond" on film tegelastest ja karakteritugevusest. Teine pool koosneb lahingutest ja režissöör Justin Lin, kes on tuntud "Kiirete ja vihaste" möllu poolest, ei anna endast kahjuks kõik, et need lahingud oleksid meeldejäävad.

Owen Gleiberman, Variety
"Beyond" oleks nagu asendusfilm enne kui ilmub järgmine "Star Treki", mis tõesti julgeb minna sinna, kus keegi pole varem käinud.

Geoffrey Macnab, Independent (UK)
Film peaks meeldima vanemale publikule, kes mäletab William Shatneri ja Leonard Nimoy hiilgeaegu ning ka uuemale generatsioonile, kes vaatavad seda vahepalana enne kui ilmub järgmine "Star Warsi" film.

Matt Maytum,Total Film
Vahva seikluse ja meeskonnatööna on "Beyond" lõbus, kuid mitte just tingimata vajalik suvefilm.

Peter Bradshaw, Guardian
Meelelahutuslik seiklusfilm.

David Rooney, Hollywood Reporter
Stsenaarium toob uude "Star Treki" tagasi seeria looja Gene Roddenberry huumori ning nostalgia ilma et jääks liiga kinni algupärase seriaali austamisesse.

Scott Mendelson, Forbes
Film algab ja lõpeb erakordselt hästi, aga keskel võtab liiga palju hoogu maha.

Russ Fischer, TheWrap
See episood teab täpselt, mis pani algse seriaali särama. See omakorda annab suurepärasele näitlejaansamblile hea materjali, millega end tõestada suhteliselt sirgjoonelises loos. "Beyond" pole just väga julge, aga siiski rahuldustpakkuv.

Eric Kohn, indieWIRE
"Star Trek Beyondil" on puudu kindel kese, aga seda kompenseeritakse pea lõputute kõrvalepõigetega. Kui film mõjub liiga hoogsalt ja kergelt, siis sellepärast, et sellel pole erilist eesmärki.