1. "Suitsiidisalk"

"Suitsiidisalk" võeti väga halvasti kriitikute seas vastu, kuid film teenis rahva tähelepanu ning jõudis ka aasta edukaimate filmide hulka. Kui filmi kohta liiguvad väga erinevad arvamused, siis treilerite kohta saab öelda ainult üht: need reklaamisid filmi suurepäraselt.

Loe ka arvustust. Madis Vohu, Rasmus Rammo ja Ralf Sauter.

2. "Don't Breathe"

Käesolev aasta on olnud õudusfilmide poolest suhteliselt hea. Kinopublikut on hirmutanud näiteks "Kurja kutsumine 2", "Tuled surnuks", "Patupuhastus: Valimisaasta" ja "Green Room". Nüüd lisandub veel ootamatult huvitava lähenemisega ("Don't Breathe"), mis on 2013. aasta "Kurjad hinged" ("Evil Dead") uusversiooni režissööri Fede Alvarezi teine täispikk mängufilm. Lavastaja teeb endiselt suurepäraseid karjäärivalikuid, sest madala eelarvega loodud õudusfilmid on praegu kõige suuremad kassahitid. Filmi eelarve oli 9.9 miljonit dollarit, kuid tagasi teenis 153.2 miljonit dollarit.
3. "Logan"

Hugh Jackman on kehastunud Loganiks ehk Wolverine'iks 16 aasta jooksul juba üheksas "X-Meeste" filmis. Ta on üles astunud seni kahes ainult Wolverine'ile pühenduvas filmis, mis saab lisa juba märtsis, kui linastub "Logan". Treileri taustal kõlab Johnny Cashi versioon Nine Inch Nailsi loost "Hurt" ning see sobib lootusetust täis kõrbemaailma taustale ideaalselt.
4. "Alien: Covenant"

"Alien: Covenant" on järg 2012. aasta ulmefilmile "Prometheus", mis omakorda oli eellugu 1979. aasta kultusfilmile "Tulnukas". Kõik mainitud filmid lavastas Ridley Scott, kelle uusimas filmis satuvad taaskord konflikti tugevad naiskangelased ja iidsed õudused kosmose sügavikust.
5. "Dunkirk"

"Dunkirk" viib vaatajad 21. juulil 1940. aasta Prantsusmaale, kui Briti, Prantsuse ja Belgia sõdurid olid Dunkerque'i sadamas ja rannapiirkonnas saksa vägede poolt ümber piiratud ja liitlasvägede abist ära lõigatud.
6. "Taskunoamees"

"Taskunoamees on värskendav vaatamine kõikide Hollywoodi üle leierdatud superkangelaste ja teiste ala- ja üledramatiseeritud teoste vahele. "Taskunoamees" on tehtud vaataja jaoks. Filmis jagub kõvasti peerunalju, mis ei lakka olemast naljakad ja üllatavad, samuti jagub põnevust, absurdi, irooniat, ja mis kõige tähtsam – suurem osa ajast on ekraanil vaid kaks tegelast!

Loe ka arvustust.

7. "Rogue One: Tähesõdade lugu"

"Star Warsi" masin on korralikult tööle saadud. Vähe teistmoodi ülesehitatud loo ja valdavalt tundmatute tegelastega "Rogue One" tõestab viimastelegi skeptikutele, et mullune "Jõud tärkab" polnud mingi juhuslik õnnestumine, mis vaid varasemast armsaks saanud karakterite ja nigelate eellugude arvelt hea mulje jättis.

Loe ka arvustust.

8. "Ahvide planeedi sõda"

Kui "Ahvide planeedi sünd" 5 aastat tagasi 1968. aastal alguse saanud "Ahvide planeedi" seeria uusversioonina linastus, ei osanud keegi arvata, et uuest filmist alguse saanud seeria hakkab Hollywoodile näitama, kuidas vanu klassikaid peaks taaaskäivitama. Esimesele filmile järgnes kõrgelt hinnatud "Ahvide planeedi koidik" ning suvel lisandub tõenäoliselt triloogia finaal "Ahvide planeedi sõda" ("War for the Planet of the Apes").

Vaata ka täispikka treilerit:

9. "Trainspotting 2"

Danny Boyle'i ja Ewan McGregori karjääridele täistuurid peal löönud briti kultusfilm "Trainspotting" saabki pärast 20 aastat endale järje. Kõik algupärased näitlejad naasevad oma ikoonilistesse rollidesse ning tagasi on ka režissöör Danny Boyle.
10. "Voyage of Time"

"Voyage of Time" on pühendus meie universumi minevikule, olevikule ja tulevikule. Brad Pitti ja Cate Blanchetti häälte saatel viib Terrence Malick meid enneolematule kosmilisele rännakule, kus näeme tähtede ja galaktikate sündi ning muidugi ka Maa esimeste asukate teket.
11. "Cloverfieldi tee 10"

"10 Cloverfield Lane" on minimalistlik hitchcockilik põnevik, mis demonstreerib, et vähesega saab teha väga palju.

Loe ka arvustust.

12. "Wonder Woman"

2. juulil linastuv "Wonder Woman" näitab, kuidas amatsoonide printsessist ja pooljumalannast sai tema kodusaare üks suurimaid kangelasi pärast seda, kui Diana sattus inimeste maailma täis sõda ja vägivalda.
13. "Deadpool"

Kahele Kuldgloobusele kandideeriv "Deadpool" on aasta suurim üllataja. Näiteks oli filmi eelarve 58 miljonit dollarit. See on väiksem kui ükskõik millise teise superkangelasega filmi oma (nt X-Men, Terasmees jpt). Loe rohkem siit.
14. "Batman vs Superman: Õigluse koidik"

"Batman vs Superman" ei jää pikalt üksinda – juba tuleval aastal jõuab ekraanile "Justice League" ning sealt edasi muutub graafik üha tihemaks

Loe ka arvustust

15. "Get Out"

Koomik Jordan Peele'i ja õudusfilmide tootja Jason Blumi koostöös valminud õudusfilm "Get Out" ehe näide, kuidas leida unikaalne idee elust enesest.

16. "Neoondeemon"

Neoondeemon on režissöör Nicolas Winding Refn’i kümnes täispikk film. Tema kõige edukamaks lavastajatööks tänasel päeval võib lugeda filmi "Ohtlik sõit" ("Drive"), Ryan Goslinguga peaosas. Sarnaselt "Ohtlikule sõidule", üritab "Neoondeemon" samuti sukelduda üksiku inimese sügavasse hingeellu, kuid seda läbi naispeaosalise, kes ei sõida mitte ohtliku ja võimsa autoga, vaid pistab rinda ülimalt konkurentsitiheda ning halastamatu modellimaailmaga.

Loe ka arvustust.

17. "Vorstipidu"

"Vorstipidu" pole esimene ega ainuke alla 16-aastastele keelatud animatsioon, kuigi see on üks väheseid, mis teenis nii USAs kui ka Euroopas laia kinolevi ning oli ka väga edukas nii kriitikute poolehoiu saamises kui ka kassaedu osas.
18. "Nobenäpp"

"Nobenäpp" ehk "The Handmaiden" ("Ah-ga-ssi") on esimene koreakeelne Chan-wook Parki film üle väga pika aja, sest pärast isevärki 2009. aasta vampiirilugu "Janu" ("Thirst") otsustas väljapaistvamate Lõuna-Korea kineastide hulka kuuluv Park vändata oma esimese ingliskeelse filmi "Stokeri" näol, mis... nägi lahe välja, aga tekitas üksjagu segadust, olles läbini ebamäärane ning laialivalguv.

Loe ka arvustust.

19. "Jackie"

Natalie Portmani tänavune Oscari-soosik "Jackie" jutustab Jacqueline Kennedy elust pärast John F. Kennedy surma.
20. "La La Land: California unistused"

Tänavune suurim Oscari-soosik "La La Land: California unistused" korjas 7 Kuldgloobuse nominatsiooni, kui enne kõikide auhindade ära korjamist, võlus publikut filmi esimene treiler.