Õhtu suurim võitja "La La Land" lahkus tseremoonialt 6 Oscariga: nendeks olid parim naispeaosa (Emma Stone), lavastaja, operaatoritöö, muusika, laul ja kunstnikutöö.

Mitte ükski teine film ei jõudnud õhtu jooksul samale arvule ligilähedalegi, kuid numbrites ei peitu alati kõige suurem austusavaldus, sest see kuulub tavaliselt parima filmi Oscari võitjale, milleks oligi loetud minutite jooksul "La La Land", kuni selgus tõde: "Bonnie and Clyde" staari Warren Beatty käes oli vale ümbrik ning auhinna pälvis hoopis "Kuuvalgus".

Mis juhtus? Auhinna üle andnud Beatty ja Faye Dunaway käes oli vale ümbrik ja siiani pole teada, kuidas sattus nende kätte ümbrik, milles olev sedel luges "parim naispeaosa - Emma Stone". Igast ümbrikust on kaks koopiat ning kuidagi sattus üks neist hoopis Beatty kätte ning nad eeldasid pikemalt mõtlemata, et parima filmi Oscari võitjaks ongi "La La Land".

Miks ei öelnud Beatty kohe, et ümbrikus on viga? Tegu oli õhtu viimase auhinnaga, emotsioonid olid laes ja kõik eeldasid, et "La La Land" võidab niikuinii ning kui Beatty ja Dunaway nägid Emma Stone'i nime, kuulutasid nad suures tuhinas kohe võitja välja, kugi sedelil peaksid parima filmi Oscari puhul olema ikkagi produtsentide nimed. Tegelikult andis Beatty ümbrikus Dunaway kätte, et näha, kas tema näeb ka sama, mis tema, kuid naine võttis seda kui märguannet võitja ette lugeda.

Olukord sai selgemaks ka väga valel ajal: kogu "La La Landi" meeskond oli juba lavale tulnud, kui nad ise avastasid, et tehtud oli kohutav viga ning lavale kutsuti hoopis "Kuuvalguse" meeskond.

Emma Stone hoidis naispeaosa Oscari võidu järel enda ümbrikut käes, mistõttu saabki ainult järeldada, et selle koopia sattus mingi osapoole tõttu Beatty käte vahele.

Oscarite häälte lugemisega tegelev firma PricewaterhouseCoopers avaldas ka vabanduse, milles tunnistasid viga ja tänasid asjaosalisi nende viisakuse ja arusaamise eest. Firma lubas välja uurida, kuidas selline olukord tekkida sai.

See on hetk, mis läheb ajalukku ja sellest räägitakse veel pikalt, sest selliseid asju ei juhtu otseülekannetes väga tihti.

2017. aasta Oscari võitjad on:

Parim film
“Kuuvalgus”

Parim lavastaja
Damien Chazelle, “La La Land”

Parim meespeaosa
Casey Affleck, “Manchester by the Sea

Parim naispeaosa
Emma Stone, “La La Land”

Parim meeskõrvalosa
Mahershala Ali, “Kuuvalgus”

Parim naiskõrvalosa
Viola Davis, “Fences”

Parim originaalstsenaarium
“Manchester by the Sea”

Parim mugandatud stsenaarium
“Kuuvalgus”

Parim animatsioon
“Zootopia”

Parim võõrkeelne film
“The Salesman”

Parim dokumentaalfilm
“OJ: Made in America”

Parim operaatoritöö
“La La Land”

Parim kunstnikutöö
“La La Land”

Parim kostüümikunstnik
“Fantastilised elukad ja kust neid leida"

Parim filmimuusika
“La La Land”

Parim laul
City Of Stars, "La La Land"

Parimad visuaalefektid
Džungliraamat

Parim grimm
Suitsiidisalk"

Parim helirežii
“Hacksaw Ridge'i lahing”

Parim helimontaaž
"Saabumine"

Parim lühianimatsioon
“Piper”

Parim lühimängufilm
“Sing”

Parim lühidokumentaalfilm
“The White Helmets”