Igal aastal mälestatakse Oscaritel hiljuti lahkunud filmitegijaid liigutava video ja lauluga. Seekord esitas laulja Sara Bareilles lugu "Both Sides Now" ning taustal jooksis video kõikidest neist, keda jääb filmimaailm igatsema. Kahjuks polnud nende hulgas alles hiljuti lahkunud Bill Paxtonit, kuigi segmenti sisse juhatanud Jennifer Aniston meenutas teda hea sõnaga. Videost oli puudu ka Garry Shandling ja Florence Henderson, kuigi nad on rohkem tuntud teletöö poolest.

Kes aga videos kohe kindlasti olema ei pidanud, oli Austraalia produtsent Jan Chapman, kes on vägagi elus. Videomontaažis mälestati korrektselt kirjapanduna Austraalia kostüümikunstnikku ja neljakordset Oscari nominenti ("The Piano", "Portrait of a Lady", "Oscar and Lucinda", "Bright Star") Janet Pattersoni, kes suri 2015. aasta oktoobris. Nimi ja amet olid õiged, aga pilt kuulus hoopis endiselt tegutsevale Jan Chapmanile.

Variety võttis Jan Chapmaniga ühendust ning naine oli enda sõnul endast väljas, kui nägi omaenda nägu seal, kus pidi olema tema hea sõbra ja koostööpartneri pilt.

Ameerika filmiakadeemia pole piinlikku viga veel kommenteerinud.