Kate Ledger lükkas Austraalia väljaandele news.com.au antud intervjuus ümber kõik väited, et Heath suri Jokkeri rolli tõttu või et nagu oleks niivõrd õela tegelelase kehastamine ajanud näitleja oma elu üledoosi tõttu lõpetama.

"Ma rääkisin temaga öö enne surma ja me naersime ja tegime nalja", ütles Kate Ledger väljaandele.

Kate rääkis ka venna tulevikuplaanidest.

"Ta oli nii uhke selle üle, mida oli "Batmanis" teinud. Ja ma tean, et ta tahtis osaleda ka järgmises "Batmani" filmis. Ta armastas Chris Nolani, Christian Bale'i ja Gary Oldmaniga koos töötamist. Ta nautis väga selle filmi tegemist. Kui ta tuli jõuludeks koju, siis ta ei jõudnud ära oodata, et saaks meile sellest kõike rääkida. Ta esitas meile Jokkeri häält ja naeru. Meil oli väga tore."

Paljud arvavad, et Ledger suri Christopher Nolani "Pimeduse rüütli" ("The Dark Knight") filmivõtete ajal, kuid tegelikult oli üheks parimaks koomiksifilmiks (parima Jokkeri osatäitmisega) kujunenud linaloo võtted juba läbi ning unerohtude üledoosi mõjul siit ilmast lahkunud näitlejal oli pooleli hoopis Terry Gilliami "The Imaginarium of Dr. Parnassus". Ledgeril oli filmis peaosa ning kuna tema lahkumine oli nii ootamatu ja filmi produktsiooni seiskav, otsustas Gilliam läheneda loominguliselt ning näitleja roll jagati Johnny Deppi, Jude Law ja Colin Farrelli vahel ära.

Ledger teenis postuumselt näitleja Oscari "Pimeduse rüütli" Jokkeri rolli eest. Varasemalt kandideeris suurepärane karakternäitleja 2005. aasta draama "Brokebacki mäe" ("Brokeback Mountain") eest parima meespeaosa Oscarile. Ledgeri kuulsamad filmid olid veel "10 põhjust sind vihata" ("10 Things I Hate About You", 1999), "Patrioot" ("The Patriot", 2000), "Rüütli lugu" ("A Knight's Tale", 2001), "Koletise ball" ("Monster's Ball", 2001), "Dogtowni peremehed" ("Lords of Dogtown", 2005).