Näiteks kehastas Lee mitmel korral Draculat. Bondi-filmis “Agent 007: Mees kuldse relvaga” (“The Man with the Golden Gun”, 1974) mängis Lee tegelast nimega Scaramanga. Aasta enne seda ilmus “Ohvripidu” (“The Wicker Man”, 1973), kus Lee astus Lord Summerisle’i rollis. “Star Warsi” fännid teavad teda kui Sithi isandat Count Dookut ja Tolkieni armastajad teavad teda kui Sarumani.

Sõrmuste isand: Kaks Kantsi” (“Lord of the Rings: The Two Towers”, 2002) võtetel filmiti parasjagu stseeni, milles Sarumani pussitab tema korduvalt alandatud teener Grima Wormtongue. Kuigi stseen ei jõudnud kinodes linastunud versiooni, siis võib seda näha filmi pikendatud versioonis.

Stseeni filmimise ajal soovis režissöör Peter Jackson, et Lee karjataks, kui teda pussitatakse selga. Lee aga keeldus karjatamast. Ta ütles režissöörile, et nägi Teise maailmasõja ajal küllalt mehi, keda pussitati ja nendest keegi ei karjatanud kunagi. Lee sõnul nad ainult ohkasid korra, kui õhk väljus kopsudest. Peter Jackson võttis Lee nõu kuulda ja stseen filmiti karjatuseta.

Christopher Lee osales Teises maailmasõjas enne, kui temast sai hinnatud näitleja. Sõjapäevil puutus ta surmaga palju kokku. Ta võitles Briti armees mitmel rindel. Kui sõda algas, liitus ta Kuningliku lennuväega lootuses, et temast saab hävituslendur. Lee kiuste leiti aga arstlikus kontrollis, et tema silmanärv on kahjustatud ja seetõttu otsustati, et ta lendurit temast ei saa.

Samas ei andnud mees alla. Ta liitus luureüksusega ja temast sai väliagent. Ta käis riskantsetel missioonidel Lõuna-Aafrikas, Zimbabwes ja Rodeesias enne, kui temast sai Briti eriteenistuse SASi eelkäija Long Range Desert Patroli liige. Näiteks osales ta eriteenistuse ridades Sitsiilia vabastamisel ja puutus oma teenistuse vältel surmaga üksjagu kokku.

Aja jooksul oli Lee tõestanud oma võimekust piisavalt ja temast sai Winston Churchilli eliitüksuse liige. Üksus tegeles salaluure, sabotaaži ja vaenlaste poole riigiametnike mõrvade planeerimisega. Olenemata sellest, et Teisest maailmasõjast on möödas enam kui 70 aastat, on suurem osa salaüksuse dokumentidest salastatud. Peale sõda sai Lee autasu Inglismaalt, Poolalt, Tšehhoslovakkialt ja Jugoslaavialt.

Kui sõda sai läbi, utsitas Lee sugulane Nicolo Carandini teda näitlemises kätt proovima. Carandini oli tollal Itaalia suursaadik Inglismaal. 1946. aastal, kui Lee otsustas eriüksusest lõplikult lahkuda, läks ta Carandiniga lõunatama. Lee rääkis Carandinile mitu pikka sõjalugu ja millise õudse jälje on sõda temasse jätnud. Carandini oli Lee vestmisoskusest niivõrd vaimustatud, et soovitas talle tungivalt näitlejakarjääri. Edasine on juba pikk ja väga kirev ajalugu.

Allikas: The Vintage News.com