Pärast seda kui Portlandist pärit luhvtivend John Callahan (Joaquin Phoenix) autoõnnetuses peaaegu elu kaotab ning ratastooli satub, ei ole tal joomise mahajätmine plaanis. Kui ta sõbranna Annu (Rooney Mara) ja karismaatilise tugiisiku Donny (Jonah Hill) veenmisel vastumeelselt siiski ravile läheb, avastab Callahan endas ande joonistada sündsusetuid karikatuure, mis toovad talle hulga fänne ja annavad elule uue mõtte. Tõsielul põhinev draama on ühtviisi liigutav, jahmatav ja naljakas lugu sõpruse, armastuse ja kunsti parandavast toimest.

Mitmeid tõsielul põhinevaid eluloofilme ("Milk", "Viimased päevad", "Elevant") lavastanud Portlandi režissöör Gus Van Sant proovis omakandimehe John Callahani 1989. aastal ilmunud autobiograafiast filmi teha juba üle paarikümne aasta. Kui raamatu linastusõigused omandanud ja filmis peaosalist kehastada plaaninud Robin Williams projekti Van Santile pakkus, oli too kohe nõus ja algasid mitmeid aastaid kestnud kohtumised Callahaniga. Pärast Williamsi surma muutus linalugu esialgu plaanitud komöödiast pisut tõsisemaks ja leidis uue peaosalise.

19-aastaselt Gus Van Santi põnevikus "To Die For" läbimurde teinud Joaquin Phoenix võttis John Callahani rolli rõõmuga vastu. Talle imponeeris ka fakt, et filmis portreteeritava John Callahani puhul oli tegemist Van Santi tuttavaga. Samuti tundis Phoenix Callahaniga ka hingesugulust ̶ on ta ju isegi olnud pahuksis alkoholiga, sattunud tõsisesse liiklusõnnetusse ja elanud läbi peretragöödia.

Phoenixi professionaalsust ja tähelepanelikkust töökaaslaste suhtes on kiitnud ka Jonah Hill, kes kehastab jeesusliku olemusega tugiisik Donnyt. Enamasti lärmakaid ja koomilisi tegelasi mängiva Hilli jaoks oli elutarga Donny roll rahustav ja sügav. Seda, et Hill oli võtetel õnnelik, olevat kiitnud kõik tema lähedased ning seda kiirgab ka ekraanilt.

Filmi olulisimat naistegelast Annut, kes on kokku pandud mitmest Callahani elus olnud naisest, kehastab Rooney Mara. Peategelase joomasõbra väike, kuid värvikas roll on Jack Blackil, Anonüümsete alkohoolikute rühma liikmete hulgas on lauljad Beth Ditto ja Kim Gordon, Euroopa kino austajaile hakkab kindlasti silma sakslane Udo Kier.

"Ära muretse, ta ei jõua jalgsi kaugele" jõuab kinodesse 17. augustil.