On 1989. aasta märts. Madonnal on ilmumas plaat "Like A Prayer“. Pärast 28. detsembri „õudusteööd“ nende Malibu kodus andis Madonna 5. jaanuaril sisse lahutuse. See polnud esimene kord – viimati oli ta soovinud lahutust 13 kuud varem. Nüüd saab aga 3,5 aastat kestnud Madonna ja Penni abielu lõpuks läbi.

Mis toimus 28. detsembril? Räägitakse, et purjus Penn vihastus, kuna Madonna ei taha lähitulevikus last. Võib-olla oli põhjus Madonna suhe Warren Beattyga. Või Sandra Bernhardiga. Võib-olla Penn lõi teda siis. Võib-olla ähvardas ta Madonna pea ahju torgata. Võib-olla sidus ta Madonna tooli külge üheksaks tunniks. Madonna igatahes pöördus politseisse. Ta võttis süüdistuse mõni päev hiljem tagasi. Penni väitel Madonna fabritseeris süüdistuse, kuna Penn käib ühe strippariga.

Igatahes ostab Madonna 18. jaanuaril Hollywood Hillsis uue maja. Maksab selle eest 3 miljonit dollarit. Üks tema hinnalisemaid esemeid on maal Frida Kahlolt, kelle abielu Diego Riveraga oli kurikuulsalt tormiline. Välja on pandud ka mõned raamitud fotod Rivera armukestest. „Diego toetas teda, aga nad võistlesid omavahel. Sel ajal polnud palju naiskunstnikke ja latiinod on väga matšod,“ sõnab Madonna.

Madonna uuel plaadil kirjeldab vägivaldset abielu laul "Till Death Do Us Part". See on sadomasohhistlikust suhtest, mille lõpetab vaid surm. “He takes a drink, she goes inside/He starts to scream, the vases fly. … I wish that it would change, but it won’t if you don’t,” laulab Madonna. Ta märgib, et osa laulust on väljamõeldis. Penn on laulu kuulnud ja talle meeldib.

Madonna ei arva, et ta abiellus liiga noorelt. (Abielluti Madonna sünnipäeval, kui ta sai 27.) Ta teab, et kõik olid algusest peale abielu vastu ja soovisid selle ebaõnnestumist. „Me võitlesime selle vastu. See oli väga raske. Ma ei tea kedagi, kes sellistes oludes suudaks kokku jääda. Väga enesekindel tuleb olla,“ räägib ta.

Madonna on öelnud, et ta pigem kõnnib läbi tule kui sellest eemale. Penn kahtlemata oli see tuli, tahtejõuline ja volatiilne, nõustub Madonna. Ta ei kahetse abielu. „Kurb on lihtsalt. Kahetsemine hävitab. Ma õppisin sellest abielust palju, peamiselt enda kohta, aga ma ei taha rääkida, mida.“

Madonna, kes käis enne kuulsaks saamist kunstnik Jean-Michel Basquiat’ga, tunneb end tihti mustanahalisena. Kõik tema sõbrannad Michiganis olid mustad. Uue plaadi lood "Keep It Together” ja "Express Yourself” on kummardus Sly and the Family Stone’ile, "Love Song” aga kirjutatud Prince’iga. Nad on aastaid sõbrad olnud. Prince lõhnab väga hästi, räägib Madonna.

Nad nokitsesid Prince’i stuudios Minnesotas, midagi aga valmis ei saanud. Madonna mängis siis Broadwayl etenduses "Speed-the-Plow“, Prince tuli teda vaatama ja tõi loo. Madonna näitles etenduses üheksa kuud ja rääkis David Lettermani saates, et vihkab seda. „See oli lihtsalt nii ebameeldiv roll. Aga väljakutse ka, mis mind meelitas,“ selgitab ta.

Roll oli Hollywoodi sekretär. Vanasti panid stuudiod tähti kokku. Keda Madonna käsivangu oleks soovinud? „Oo, Jimmy Stewartit! "It’s a Wonderful Life’is“ on tal stseen Donna Reediga, kellele ta ütleb, et ei armasta teda, kuigi selgelt armastab, sest ta suudleb Donnat ja nutab. Teine vägev koht on Hitchcocki flmis "Rear Window", kus Grace Kelly veedab öö temaga, Jimmy pöörab ümber, toetab lõua toolile ja vaatab nii armastava pilguga,“ õhkab Madonna. Tahaks ta ka kunagi mogul olla? Madonna naerab. „Ma tahaks pigem kunstigaleriid kui filmistuudiot. Või muuseumi.“

16. augustil sai Madonna 60-aastaseks.