Kui oled Viaplay kasutaja

1. “Wind River” (2017)

Keset lumist ja metsikut tundrat leiab professionaalne kiskjakütt Cory Lambert (Jeremy Renner) kohaliku noore indiaanineiu surnukeha. FBI saadab uurimist juhtima terase kuid algaja agendi Jane Banneri (Elizabeth Olsen), kes saabub kaugesse Wind Riveri reservaati otse Las Vegasest, olles ilmselgelt ettevalmistamata nii Wyomingi jäise kliima kui võika veretöö suhtes. Vaatamata enda traagilisele minevikule ja isiklikule seosele mõrvajuhtumiga otsustab Cory südikale agendile appi tulla, et seekord hoopis teist sorti kiskjale jahti pidada.

2. “Man Down” (2015)

Kaks merejalaväelast naasevad Afganistanist Ameerikasse, ent leiavad eest pea samasuguse vägivalla ja anarhia.

3. “Unustus” (2013)

Filmi tegevus toimub kauges tulevikus, kui maailm on tundmatuseni muutunud ning Jack Harper (Tom Cruise) on üks viimaseid droonide hooldajaid, kes veel Maale jäänud on. Ülimahukas operatsioon, mille käigus üritatatakse pärast aastakümneid väldanud sõda kohutava Scavside-nimelise ohu vastu eluks vajalikke ressursse ammutada, on peaaegu lõpule jõudmas. Elades ja patrullides hingematva taevalaotuse üle maapinnast kilomeetreid kõrgemal, tuuakse Jacki reaalsus pauguga tagasi maa peale, kui ta päästab allatulistatud kosmoselaevast kena tundmatu. Naise saabumine vallandab sündmuste ahela, mis sunnib Jacki kõiki oma teadmisi kahtluse alla seadma ning asetab inimkonna saatuse tema kätesse.

4. “Mamma” (2013)

See on kummituslik lugu kahest väiksest õest, Victoriast ja Lillyst, kes kadusid metsa samal päeval, kui nende ema mõrvati. Viie pika aasta vältel otsib nende onu Lucas koos oma pruudi Annabeliga neid meeleheitlikult. Ent siis leitakse tüdrukud uskumatul kombel elusana hüljatud metsaonnist. Kui tüdrukud nende juures uut elu alustavad, märkavad Lucas ja Annabel, et nende majja on koos tüdrukutega tulnud veel miski või keegi, kes tahab õhtuti tüdrukud magama sättida.

5. “ParaNorman” (2012)

Tegemist on komöödiapõnevikuga, mis kõneleb poisist nimega Norman Babcock, kes suudab surnutega rääkida. Kahjuks ei usu seda ükski elus hing. Ta on oma perest võõrdunud ning suurem osa eakaaslastest lihtsalt naerab ta üle. Ühel päeval kuuleb Norman oma ekstsentriliselt (ja surnud!) onult tähtsast rituaalist, mis tuleb läbi viia, et päästa linn needusest, mille pani peale üks nõid sadu aastaid tagasi. Norman otsustab selle korda ajada, kuid kõik ei laabu plaanikohaselt.

6. “Viiskümmend tumedamat varjundit” (2017)

E.L. Jamesi erootilise bestselleri ekraniseeringu teine osa, "Viiskümmend tumedamat varjundit" jätkab kahe kuulsa armastaja keerulise looga sealt, kus esimene pooleli jäi - Anastasia on oma hurmava, kuid sadistliku Christianiga suhted lõpetanud. Saanud tööd Seattle’i ühes edukaimas kirjastuses plaanib Anastasia oma eluga üksi edasi minna ja karjäärile keskenduda. Pärast Anaga läbielatut on aga Christianis midagi igaveseks muutunud. Ta ei suuda ilma naiseta elada ning olles tema tagasivõitmise nimel kõigeks valmis, teeb mees Anastasiale ettepanku jätkata suhet neiu enda tingimustel. Roosiliselt algav uus suhtefaas pöördub aga peagi süngetele radadele, kui Christiani minevikust kerkivad üles järjekordsed tumedad varjud.

7. “Audiitor” (2016)

Christian Wolff on matemaatikageenius, kelle tõsine autism takistab teiste inimestega suhtlemist. Ta isa treenib temast range treeningrežiimi abil võitluskunstide meistri. Täiskasvanuna saab Christianist kriminaalsete jõukude audiitor. Kui rahandusministeerium ta vastu huvi hakkab tundma, asub ta seaduslikule tööle ühte robootikafirmasse. Peatselt avastab ta firma varadega sooritatud pettuse ning teda asuvad jahtima palgamõrtsukad.

8. “Järve saladus” (sari, 2013–)

Uurija Robin Griffin (Elizabeth Moss) uurib 12-aastase raseda Tui Mitchami kadumist. Mida enam Robin tüdruku kohta teada saab, seda enam tuleb päevavalgele ebameeldivaid saladusi naise enda minevikust. Võimas põnevik pärineb Oscari võitnud stsenaristi ja režissööri Jane Campionil sulest.

9. “Poeg” (sari, 2017–)

Vesternisari "Poeg" jälgib perekond McCullough' käekäiku läbi 150 aasta ning peategelase Eli (Pierce Brosnan) muutumist karismaatilisest perepeast külmavereliseks tapjaks, kelle ambitsioonide ning võimuahnuse tagajärjed ulatuvad üle mitme põlvkonna.

10. “Vaba suhe” (sari, 2015–)

Komöödiasari vennast-õest, kes pärast pikki aastaid taas ühe katuse alla kolivad. Poissmehest vend ja äsja lahutatud õde orienteeruvad suhete pöörases maailmas ning kasvatavad naise teismelist tütart.

Kui oled Elisa kasutaja

1. "Borg/McEnroe“ (01.09/ETV)

"Borg vs. McEnroe" kujutab Björn Borgi ja John McEnroe 1980. aasta Wimbledoni finaalmatši ja sellele eelnenud pingelist rivaalitsemist.

2. "Pilvede all. Neljas õde" (01.09/Kanal2/teleesilinastus)

Kolm õde (naistearst Piret, sisekujundaja Mari ning psühholoog Kertu) saavad ootamatult teada, et neil on üks õde veel... Rabav uudis paneb proovile peresisesed suhted ning sunnib küsima, miks on ema tütarde eest oma esiklapse olemasolu varjanud. Kui ootamatult välja ilmunud neljas õde otsustab Haapsallu tulla, et oma ema ja kolme õega kohtuda, saavad alguse sündmused, mida keegi ei osanud oodata. Kas veri on paksem kui vesi ja võõrast saab oma? Tõde ei halasta kellelegi.

3. "Ainult vaprad" (31.08/TV1000 Premium)

Loo keskmes on Arizonas tegutseva tuletõrjerühma elu, mis tähendab peamiselt ohtlike metsatulekahjude kustutamist, mis on sealses mõnusas kliimas väga tõsine probleem.

Kui oled Telia kasutaja

1. Trad.Attack! kontsert

Eesti tippbänd Trad.Attack! otsustas 2018. aasta alguses läbi käia kõik kodumaa maakonnad ning selle põneva teekonna finaalkontsert leidis aset Mooste folgikojas. Finaalkontsert salvestati Telia LIVE tiimi poolt ning on vaadatav eksklusiivselt Telia Videolaenutuses.

2. "Keskööpäike“ ("Midnight Sun")

Katie Price’l on haigus, mis kannab nime XP ning see tähendab, et tema on nahk väga tundlik päikesevalgusele. Ta elab koos oma isaga majas, kus on spetsiaalsed aknad. Päeval magab ja öösel tegutseb. Käes on suve algus ja kooli lõpetamine. Katie saab ühel õhtul raudteejaamas kitarri mängides tuttavaks Charliega, kes muudab tema elu selle suve jooksul sõna otseses mõttes täielikult.

3. "Süngeim tund“ ("Darkest Hour")

Ekraanilegend Gary Oldman kehastab ajaloolist legendi, vanaduskidurat, aga endiselt löögivalmis Winston Churchilli.

4. "Pilvede all. Neljas õde“ – Kanal 2, pühapäeval kell 20.00.

"Pilvede all. Neljas õde" toob ekraanile sündmused, mis toimuvad samanimelise telesarja tegelastega 4-5 aastat hiljem.

5. "Koopainimene“ ("Early Man“)

"Wallace ja Gromit" ja "Shaun the Sheep" eest vastutava Aardmani animatsioonistuudio uusim film "Koopainimene" ("Early Man") vaatleb kivi - ja pronksiaja üleminekut väga humoorikalt ja tänapäevaseid elemente minevikku sulandavalt.

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Everything Sucks!" (2018)

"Everything Sucks!" jõudis Netflixis kesta ainult ühe hooaja, aga seda 90ndate noortekultuuri parodeerivat seriaali tasub kindlasti vaadata.

2. "Atypical" (2017 - )

Autismi realistlikult kujutav coming-of-age noorteseriaal võlub hea teemakäsitluse ja Keir Gilchristi osatäitmise poolest. Lisaks saab see septembris ka 2. hooaja.

3. "Sense8" (2015–2018)

Kui oled mõelnud, millega tegelesid vahepeal "Matrixi" triloogia režissöörid Lana ja Lilly Wachowski, siis üheks asjaks oli megapopulaarne ja tohutu fännibaasiga "Sense8".

4. "Castlevania" (2017 - )

Konami klassikalisel videomängul põhineva animeeritud seriaali 1. hooaeg koosnes ainult 4. episoodist, aga juba 26. oktoobril algab 8 episoodist koosnev 2. hooaeg ning ka 3. hooaeg on juba kinnitatud.

5. "Mindhunter" (2017 - )

"Mindhunter" on järjekordne Netflixi kvaliteetseriaal, mis tõestab taaskord, et aeglase algusega asjad võivad kujuneda tõesti imeliseks. Tegemist ei ole universaalne seriaaliga, seega publik on kindlasti piiratud teatud maitsele. "Mindhunter" on dialoogil põhinev aeglase tempoga psühholoogiline krimidraama, mis põhineb reaalselt aset leidnud inimestel ja sündmustel 70ndate USA-s, kus kaks FBI agenti hakkavad nägema mustreid eriti jõhkrate mõrvarite käitumises.

6. "Ghoul" (2018)

24. augustil Netflixis alustanud India miniseriaal "Ghoul" kujutab düstoopilist tulevikku, kus kuulatakse üle tuntud terroristi, kes osutub kurjaks vaimuks.

7. "The Babysitter" (2017)

Režissöör McG on pigem tuntud kahe "Charlie inglite" filmi ja neljanda "Terminaatori" ("Terminator: Salvation") poolest ja see ei näita teda just kõige paremas valguses, kuid "The Babysitter" on väga tõhus ja eelkõige meelelahutuslik õuduskomöödia, mis mängib väga oskuslikult vaatajate ootustega.

8. "Bright" (2017)

Netflixi "Bright" on sotsiaalse ja ajaloolise närviga fantaasiamärul, milles Will Smith kehastab LA politseinikku maagiat täis maailmas, kus orkid ja haldjad elavad koos. Joel Edgerton kehastab aga esimest LAPD ridadega liitunud orki. Inimene ja ork peavad üksteise erimeelsustest üle olema, kui avastavad jõu, mis ähvardab tervet maailma.

"Brighti" režissöör on "Suitsiidisalga" eest vastutanud David Ayer, kes on juba korduvalt öelnud, et Netflixi all töötamine oli tema jaoks vabastav kogemus, sest sai teha seda, mida tahab. Ja see on miski, mida ta ei saanud teha "Suitsiidisalga" juures, sest selle Warner Bros. ja DC filmi kaadritagustest kuulujuttudest on juba selgunud, et stuudio polnud Ayeri tööga rahul, mistõttu võeti tema käest ohjad ning film monteeriti ja lavastati viimasel hetkel ümber, mistõttu kujuneski sellest niivõrd segane andmine.

"Bright" on Netflixi esimene suure-eelarveline film, mille eelarve jääb kuskile 90 miljoni dollari juurde.

Kriitikud hävitasid filmi küll ära, aga tegelikult on tegu väga lõbusa ja meelelahutusliku filmiga.

9. "The Last of the Mohicans" (1992)

Michael Manni filmiklassika, mis tõi meieni ka Daniel Day-Lewise ühe parima rollisoorituse ning Trevor Jonesi ja Randy Edelmani loodud surematu filmimuusika.

10. "Enemy at the Gates" (2001)

Sõjafilm "Enemy at the Gates" põhineb tõelisi sündmusi kajastanud raamatul "Enemy at the Gates: The Battle for Stalingrad", kuid Jean-Jacques Annaudi ("Seven Years in Tibet", "The Name of the Rose") film Jude Law, Joseph Fiennesi, Rachel Weiszi ja Ed Harrisega peaosades on enamjaolt väljamõeldis, millel pole raamatuga otseselt midagi ühist

Lugu räägib Nõukogude Liitu snaiprist Vasily Zaytsevist, kes asub Stalingradi lahingu ajal võitlusse Saksamaa parima snaipriga Erwin Konig.

Zaytsev oli reaalne inimene, aga mitte sellisel kujul nagu film teda kujutas ning saksa snaiper Erwin Konig on täiesti välja mõeldud. Põhimõtteliselt võeti tõestisündinud lugu ning muudeti see söödavamaks, mõned asjad lisati ja paljud eemaldati, et filmist saaks tõeliselt eepiline näide sõjast.

Ja seda tõestab ka varalahkunud James Horneri suurepärane muusika.

Kui oled Amazon Video Prime kasutaja

1. "All or Nothing Manchester City" (2018 - )

Amazoni dokumentaalseriaalis jälgitakse jalgpalliklubi tõusu ja langusi ning seda kõike jutustab meile Sir Ben Kingsley.

2. "Lore" (2017 - )

Väga huvitavalt lahendatud antoloogiaseriaal, mille igas episoodis jutustatakse ühte õuduslugu ja siis lahatakse ka seda, kuidas see sündis.

3. "The Hunt for Red October" (1990)

Kui oled üks neist, kes austab esimese ja kolmanda "Visa hinge" ning esimese "Kiskja" režissööri John McTiernani seniseid töid, siis on "The Hunt for Red October" sulle.

4. "Atonement" (2007)

Joe Wrighti "Süngeim tund" kandideeris möödunud Oscarite jagamisel kuuele kuldmehikesele, millest võitis kaks. Wrighti esimene Teist maailmasõda käsitlenud film oli aga "Atonement", millest pärineb see suurepärane stseen.

5. "Easy A" (2010)

Mis filmiga kujunes Emma Stone maailma suurimaks superstaariks? Selleks oli muidugi "Easy A".

6. "Green Zone" (2010)

Režissöör Paul Greengrass kogus eelkõige tuntust teise ja kolmanda "Bourne'i" filmi lavastamise eest, aga tal valmis kohe pärast "Bourne'i ultimaatumit" veel üks film Matt Damoniga ja selleks oli suurepärane sõjafilm "Green Zone".

7. "Your Highness" (2011)

Selle ropu fantaasiakomöödia lavastas David Gordon Green, kes toob meieni ka järgmise "Halloweeni" filmi.

8. "Gone Baby Gone" (2007)

Ben Afflecki viimase aja rollisooritusi vaadates peab tõdema, et ta peaks tagasi pöörduma selle juurde, mis tal palju paremini välja tuleb ja selleks on režissööriamet. Tema esimene täispikk film "Gone Baby Gone" kandideeris ka Oscarile.

9. "L.A. Confidential" (1997)

Kui see Curtis Hansoni krimka, kus teevad kaasa ka Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, Kim Basinger ja Danny DeVito, on sul siiani nägemata, siis tee endale teene ja vaata ära.

10. "Good Will Hunting" (1997)

Kooli alguse puhul ideaalne film, sest käsitleb kõiki neid teemasid, mis käivad ka õppuritelt peadest läbi - oma koha leidmine, oma tõelise potentsiaali avastamine, vanematelt õppimine ja kui tunned filmikunsti vastu huvi, siis on see lausa kohustuslik.