2016. aasta "Fantastilised elukad ja kust neid leida" ("Fantastic Beasts and Where to Find Them") järg "Fantastilised elukad: Grindelwaldi kuritööd" ("Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald") kujuneb tõenäoliselt sama suureks hitiks kui esimene osa. Harry Potteri maailma avardav film haarab endasse kõik, kes on kunagi Potteri filme näinud või raamatuid lugenud.

Teise osa stsenarist on sarnaselt esimesele taaskord "Harry Potteri" looja J. K. Rowling, mis märgib nüüd tema karjääri jooksul teist korda, mil ta on kirjutanud filmile stsenaariumi.

Tagasi on ka režissöör David Yates, kes alustas "Harry Potteri" filmide lavastamisega juba viiendast osast "Harry Potter ja Fööniksi Ordu" ning viis seeria ka eepilise finaalini filmiga "Harry Potter ja surma vägised. Osa 2".

"Fantastilised elukad ja kust neid leida" peaosa kehastas Stephen Hawkingi rolli eest filmis "The Theory of Everything" meespeaosa Oscari võitnud Eddie Redmayne, kes on tagasi ka järjes ning talle on taaskord seltsiks Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, aga ka esimese filmi lõpuminutitel avaldatud Johnny Depp, kes kehastab võlumaailma ajaloo ohtlikumat võlurit enne Voldemorti ja selleks on ei keegi muu kui Gellert Grindelwald. Filmis astub üles ka noor Albus Dumbledore, keda kehastab Jude Law.

Kuna tegemist on jätkuvalt "Harry Potteri" filmide eellooga, siis leiavad fännid sellest mitmeid viiteid tuttavatele nimedele, teemadele ja kohtadele nagu näiteks see, et Zoë Kravitz kehastab Leta Lestrange'i, kes on muidugi Voldemorti jüngri Bellatrix Lestrange'i sugulane, kuigi selle kohta pole veel siiani konkreetset infot avaldatud.

Uue treileri kõige pöörasem hetk on kindlasti ka see, kus selgub, et Voldemorti madu Nagini on tegelikult inimene, keda kehastab Claudia Kim.

"Fantastilised elukad: Grindelwaldi kuritööd" ei jää seeria viimaseks osaks, sest plaanis on veel kolm filmi.

"Fantastilised elukad: Grindelwaldi kuritööd" linastub Eesti kinodes 16. novembril.