Seekord on tegu hoopis Robin Hoodiga. Nimelt linastus USA ja maailma kinodes möödunud nädalal täiesti uus "Robin Hoodi" film, mis sai nii kinokassa tulemuse kui ka filmikriitikute arvamuse osas nii tugeva löögi, et 100 miljoni dollariga valminud ja küllaltki tuntud näitlejatega filmi võib lugeda selle aasta suurimaks põrujaks.

Otto Bathursti lavastatud "Robin Hood" pole sugugi ainuke film, mis üritab legendaarse lindprii miskipärast uuest nii telesse kui ka kinodesse tuua. Möödunud aasta suurimale põrujale "King Arthur: Legend of the Sword" kahtlaselt sarnase "Robin Hoodi" üks produktsioonifirmadest oli ka Appian Way Productions, mis on Leonardo DiCaprio loodud ettevõte. Jääb üle ainult oletada, miks otsustas temasugune näitleja siduda end antud filmi produtsendina.

90-100 miljoni dollariga valminud suurte Hollywoodi filmide seas oli "Robin Hoodil" sel aastal kõige halvem avang. Film teenis avanädalavahetusega üle kogu maailma natuke üle 23 miljoni dollari (USA kassatulu oli üle 9 miljoni dollari). Täiesti võimalik, et eelarve suudetakse kinos veedetud aja ja DVD ja Blu-ray müügi pealt tasa teha, aga see kõik tähendab siiski, et film kukkus väga suurejooneliselt läbi. Filmi suurim eelis oli tänupühade tõttu tavapärasest pikem USA nädalavahetus, aga ka see ei suutnud olukorda päästa.

Kriitikute arvustusi koondava Rotten Tomatoes hinnang filmile on praegu 17% ning tundub, et publik ei tundnud filmi vastu huvi mitte sellepärast, et see kriitikutele ei meeldinud, vaid pigem seetõttu, et seda reklaamiti vähe, film nägi väga keskpärane välja ja peamine põhjus oli kindlasti huvipuudus. Miks arvasid stuudiod, et rahvas tahab Robin Hoodi filmi näha? Võibolla loodeti sellest teha Marveli stiilis frantsiis, mis kestab kaua, aga nagu näha, siis seda enam ei juhtu.

Filmi peaosas on Taron Egerton, kes on küll muutumas tänu "Kingsmani" seeriale ja Elton Johni filmile aina suuremaks staariks, kuid ta pole veel nii meeldejääv, et meelitaks rahva kinno. Kaasa ei aidanud ka unustatud staar Jamie Foxx, viimasel ajal ainult tüüpilisi antagoniste kehastav Ben Mendelsohn ja Jamie Dornan, kes pole suutnud väljaspool "Viiekümne halli varjundi" filmiseeriat end staarina kehtestada.

Eesti kinopublikul on võimalus anda oma hinnang aasta suurimale põrujale alates 30. novembrist.