1. "LEGO film 2" ("The Lego Movie 2: The Second Part") - 8. veebruar

Esimese "LEGO filmi" režissöörid Phil Lord ja Christopher Miller enam järje jaoks ei naase, kuid "LEGO film 2" tundub vähemalt treilerite ja senise vastukaja põhjal isegi lõbusam kui esimene osa.

Phil Lord ja Christopher Miller olid pärast "LEGO filmi" ja komöödia "22 Jump Street" lavastamist hõivatud "Solo: Tähesõdade loo" režiiga või vähemalt senikaua, kuni nad vallandati ja Ron Howardiga asendati. Kahtluseuss sunnib arvama, et duo lavastatud versioon oleks olnud oluliselt parem ja edukam kui see, mis eelmisel aastal kinodesse jõudis. Lord ja Miller ei istunud aga käed rüpes, sest produtseerisid mitmed animatsioone, mille hulgas oli ka parima aniamfilmi Oscarile kandideeriv "Ämblikmees: Uus universum".

"LEGO film 2" lavastajad on seekord Mike Mitchell ja Trisha Gum ning neile olid stsenaristide ja produtsentidena abiks ka Lord ja Miller.

Tegelastele annavad hääled Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish, Nick Offerman, Alison Brie ja Stephanie Beatriz.

Filmi eestikeelses versioonis annavad kangelastele hääled Priit Võigemast (Emmet ja Rex Ohuvest), Kaisa Selde (Lucy), Saara Kadak (Ultrakiisu), Indrek Ojari (Batman), Kaire Vilgats (Kuninganna Watevra Wa'nabi) ja Maiken Schmidt (Kindral Kaos) ning Sergo Vares (Metallhabe), Mikk Jürjens (Benny) ja Kaspar Velberg (Jäätisetuutu). Kõrvalrollides Tanel Saar, Tambet Tuisk jt.

"LEGO film 2" on Warner Bros. Picturesi "LEGO" animatsioonide neljas film "LEGO filmi", "Lego Batman Filmi" ja "Lego Ninjago filmi" järel.

Kuula ka filmi eriti nakkavat uut teemalugu.

2. "Kuidas taltsutada lohet 3" ("How to Train Your Dragon 3") - 8. märts

DreamWorksi "Kuidas taltsutada lohet" filmitriloogia kolmas ja viimane osa linastub märtsis ning tõenäoliselt kujuneb see samasuguseks hitiks nagu eelmised kaks.

2010. aasta esimene ja 2014. aasta teine osa kujunesid väga edukateks animatsioonideks ja seda põhjusega, sest peale fantaasiarikkale lähenemisele viikingite ja draakonite lugudele oli neil tänu lennustseenidele ka väga efektne 3D ja seda isegi 2010. aastal, mil just oli kinodes olnud 3D osas kõikidele silmad ette teinud "Avatar".

Kui esimeses osas aitas Kokutis oma rahval mõista, et draakonid pole üldse halvad ning teises tutvus Kokutis oma emaga, siis kolmandas on just draakon Hambutu see, kes leiab oma hingesugulase ühe liigikaaslase näol.

3. "Kapten Morten lollide laeval" - 22. märts

Eesti filmiajaloo läbi aegade suurim rahvusvaheline koostööprojekt, animafilm “Kapten Morten lollide laeval” esimene eestikeelne treiler annab aimu lustakast seiklusest, mis ootab kõiki suuri ja väikeseid unistajaid kinodes alates 21. märtsist.

Filmi režissöör on mitmete rahvusvaheliste auhindadega pärjatud Kaspar Jancis ja see on tehtud tema enda raamatu "Seiklus Salamandril ehk Morten Viksi uskumatud juhtumised lollide laevas" ainetel. Tegelastele annavad hääle mitmed tuntud Eesti näitlejad, kelle hulgas on näiteks Priit Võigemast, Ülle Kaljuste ja Marko Matvere.

Peategelane Morten ütleb oma filmi kohta nii: “Ma ei tea, kes on sinu isa, aga minu isa on igatahes ookeanilaeva kapten. Ka mina tahan tulevikus maailmamerede kapteniks saada ja ma saan ka, ükskõik kuidas. Ma ehitasin endale juba laeva - ühest vanast kingast, ühest kõverast kahvlist ja veel kuuest salaasjast, mida ma ei ütle. Hea laev. Madrusteks on mul putukad, aiast leidsin. Mul olid laevaga pisut teised plaanid, aga meie külla tuli võlur Cucaracha ja võlus mu väikeseks (ma muidu ei ole eriti väikene, ehkki mu kasuvanemad arvavad teisiti). Nüüd ma olengi oma laeva kapten ja mu suur ookeanireis minema siit kolkakülast võib suurejooneliselt alata!”

Nukufilm kui žanr on maailmas Eesti kaubamärk, sellisel tasemel ei suuda seda mitte keegi, kui just brittide Aardman (Lammas Shaun) ja ameeriklaste Laika (Kubo ja kaks pillikeelt) välja arvata. Jancise pöörase fantaasiaga "Kapten Morten lollide laeval" räägib lapsepõlveunistuste täitumisest. See on väga eluline ja õpetlik film. Kuid Jancis teeb seda visuaalses keeles, mis on elurõõmus, leidlik ja ennekõike ülevoolavalt pöörane.

"Kapten Morten lollide laeval" (rahvusvahelise pealkirjaga "Captain Morten and the Spider Queen) on nukuanimatsioonitehnikas film, mis on valminud Eesti, Iirimaa, Belgia ja Suurbritannia koostöös. Filmi valmimiseks on kulunud kokku seitse aastat. Koostööprojektis tegid kaasa Nukufilm, Telegael (Iirimaa), GRID-Animation (Belgia) ja Calon (Suurbritannia).

2018. aasta augustis linastus film 600 Prantsusmaa kinos, mis tegi sellest suurima välismaa kinolevis väljatuleva Eesti animafilmi.

Tegelastele on oma hääled andnud Johannes Urke, Marko Matvere, Ülle Kaljuste, Ivo Uukivi, Nero Urke, Priit Võigemast, Jan Uuspõld, Ott Sepp, Margus Tabor, Indrek Ojari ja Argo Aadli.

4. "Missing Link" - 12. aprill

Laika animatsioonistuudio viies film toob meieni omapärase loo veelgi omapärasemast tegelasest nimega Link. Laika filmide senist kvaliteeti arvestades ("Coraline", "ParaNorman", "The Boxtrolls", "Kubo and the Two Strings") saab "Missing Link" olema suurepärane elamus.

5. "Pokémon: detektiiv Pikachu" - 10. mai

Pokémoni esimeses seiklusfilmis “Pokémon: detektiiv Pikachu" on Ryan Reynoldsi kehastada üleilmse Pokémoni fenomeni esindusnägu Pikachu. Tegu on maailma ühe populaarseima, juba põlvkondi meelelahutust pakkunud ja läbi aegade edukaima meediafrantsiisiga.

Pikachu jõuab fännide rõõmuks ekraanidele sel korral detektiiv Pikachuna, seninägematu Pokémonina. Filmis saab näha paljusid armastatud Pokémoni tegelasi, kel kõigil on oma ainulaadsed oskused ja isiksus.

Lugu saab alguse, kui tippdetektiiv Harry Goodman salapäraselt kaduma läheb ning tema 21-aastane poeg Tim asub juhtunut uurima. Juurdlusel lööb kaasa Harry endine Pokémonist paariline detektiiv Pikachu – hirmnaljakas, nutikas ja nunnu superspioon, kes on isegi enda jaoks mõistatus. Kuna Tim on ainus inimene, kes suudab Pikachuga rääkida, ühendavadki nad oma jõud ja asuvad müsteeriumit lahendama. Üheskoos otsitakse vihjeid Ryme City neoonvalgustatud tänavatel. Tegu on kihava tänapäevase suurlinnaga, kus inimesed ja Pokemonid elavad kõrvuti hüperrealistlikus maailmas. Nad kohtuvad paljude Pokémoni tegelastega ning paljastavad šokeeriva plaani, mis võiks hävitada selle rahumeelse kooselu ja ähvardada kogu Pokémoni universumit.

6. "Lemmikloomade salajane elu 2" ("The Secret Life of Pets 2") - 31. mai

Järg 2016. aasta hittfilmile "Lemmikloomade salajane elu" (The Secret Life of Pets) on animatsioonistuudio Illumination järgmine peatükk nende hittfilmide hulgas, mis kõik algas 2010. aastal, kui linastus megahitiks kujunenud "Mina, supervaras" ("Despicable Me"). "Lemmikloomade salajane elu 2" on stuudio ajaloo kolmas järg.

7. "Lelulugu 4" ("Toy Story 4") - 21. juuni

Neljas osa Pixari megaeduka "Leluloo" filmiseerias.

8. "Weathering with You" - 19. juuli

Järgmiseks Hayao Miyazakiks nimetatud Makoto Shinkai uus film linastub juba sel aastal. Kindlasti on kõikidel tema ja 2016. aasta edukaima Jaapani animafilmi "Your Name'i" fännidel nüüd ka kõrgendatud ootused.

9. "Spies in Disguise" - 13. september

Foxi ja Blue Sky animatsioonistuudiote ("Jääaeg") uues filmis annab Will Smith hääle eriagent Lance Sterlingule, kes muudetakse ootamatult tuviks.

10. "The Addams Family" - 18. oktoober

"The Addams Family" koomiksitel põhineva filmi toovad meieni eriti ropu animatsiooni "Vorstipidu" ("Sausage Party") loonud Conrad Vernon ja Greg Tiernan.


11. "Farmageddon: A Shaun the Sheep Movie" - 18. oktoober

Klassikalises Aardmani animatsioonide stiilis loodud film on tegelikult järg 2015. aasta animatsioonile "Shaun the Sheep Movie".

12. "Frozen 2" - 22. november

Tõenäoliselt saab filmist samasugune ülemaailme hitt nagu seda oli ka 2013. aasta "Lumekuninganna ja igavene talv" ("Frozen").