Filmi režissöör on Rob Letterman ("Shark Tale", "Monsters vs. Aliens", "Gulliver's Travels", "Goosebumps") ning filmi staar on pokemon Pikachu.

Kui Ryan Reynolds kehastub tehnoloogia ja arvutiefektide abil Pikachuks, siis inimtegelasi kehastavad Justice Smith ("The Get Down", "Paper Towns") ja Kathryn Newton ("Big Little Lies", "Supernatural").

Reynolds võtab nagu ikka asja väga "tõsiselt" ja seda näitab ka tema Twitteris avaldatud video, mis tutvustab näitleja tööprotsessi.

Detektiiv Pikachu astus on "Pokémon" universumis esmakordselt üles Nintendo 3DS videomängus "Great Detective Pikachu". Lugu rääkis ühest Pikachust, kes soovis olla detektiiv. Ta kohtub poisiga, kes mõistab tema keelt ning üheskoos asutakse pokémonidega seotud müsteeriume lahendama.

"Pokémoni" seeria sai alguse 1995. aastal ning sellest ajast peale on materjali põhjal loodud animaseriaale ja - filme, video - , kaardi - ja lauamänge ning isegi mangasid.

Sünopsis: Lugu saab alguse, kui tippdetektiiv Harry Goodman salapäraselt kaduma läheb ning tema 21-aastane poeg Tim asub juhtunut uurima. Juurdlusel lööb kaasa Harry endine Pokémonist paariline detektiiv Pikachu – hirmnaljakas, nutikas ja nunnu superspioon, kes on isegi enda jaoks mõistatus. Kuna Tim on ainus inimene, kes suudab Pikachuga rääkida, ühendavadki nad oma jõud ja asuvad müsteeriumit lahendama. Üheskoos otsitakse vihjeid Ryme City neoonvalgustatud tänavatel. Tegu on kihava tänapäevase suurlinnaga, kus inimesed ja Pokemonid elavad kõrvuti hüperrealistlikus maailmas. Nad kohtuvad paljude Pokémoni tegelastega ning paljastavad šokeeriva plaani, mis võiks hävitada selle rahumeelse kooselu ja ähvardada kogu Pokémoni universumit.

"Pokémon: detektiiv Pikachu" linastub Eesti kinodes 10. mail.

Vaata ka eestikeelset treilerit.