Kui muidu on Forum Cinemas aprillikuu kinoklassika kolmapäevaõhtuseks filmiks maailma tuntuim romantikafilm "Tuulest viidud", siis Monty Pythoni legendaarse linateose puhul korraldatakse neljapäeval, 18. aprillil selleks eriseanss.

„Tundub uskumatu, et see senini kultusfilmi staatuses olev teos valmis juba aastal 1979 ning meil on väga hea meel, et meil õnnestub uhke aastapäeva puhul siinsete fännide jaoks see ka suurele ekraanile tuua,“ märkis Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod.

„Kindlasti on aga kohale oodatud ka kõik need, kes ehk legendaarsete Briti naljameeste loominguga nii kursis pole. Näiteks laulu „Always look on the bright side of life“ on kuulnud ja selles olevat vilistamise osa on järgi teinud praktiliselt igaüks ja see on ju pärit just sellest filmist,“ lausus Novod.

Novod lisas, et neljapäevasel erilinastusel ootab kohaletulnuid ka väike lisaüllatus temaatilise ja eksklusiivse kingipaki näol. „Sealt leiab postreid, kleepsupaki, essee ja muud kraami, mis kõik on mõnusas Monty Pythoni stiilis. Näiteks ka väljalõigatav paberist habe.“

“Briani elu” on nii religiooni kui ka Hollywoodi piibellikke lugusid salvav anarhiline satiir. Selle väga vastuoluliseks osutunud filmi näitamine oli esialgu mitmetes riikides keelatud, nüüd aga nimetatakse seda sageli kõigi aegade parimaks komöödiaks.

Teose tegevus toimub Juudamaal Issanda aastal 33, kus meeleheiteni viidud roomlased püüavad veidigi korda luua. Sündmuste keskmes on Brian Cohen, mees, kes saab rea absurdete asjaolude tõttu messiaks seda ise soovimata. See annab tervele Monty Pythoni meeskonnale (Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ja Michael Palin) rohkelt võimalusi erinevates rollides särada. Küsimuse alla seatakse kõik alates endistest pidalitõbistest, Pontius Pilatusest ja kauplemise kunstist ja lõpetades revolutsionääride, hullumeelsete prohvetite, religioosse fanatismi, Rooma tsentuuriote ja ristilöömisega.

Neljapäeval, 18. aprillil kell 19:00

Film linastub inglise keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Filmi pikkus: 1 tundi 34 minutit