1. "Tulnukas“ ("Alien", 1979)

Mitte keegi pole oma pädevust äärmusliku pinge all tõestanud nii nagu seda tegi Ellen Ripley filmis "Tulnukas“ (Alien, 1979). Ta on tugev, pragmaatiline ja kaval. Samal ajal näeme ka tema empaatilist ja hoolitsevat külge. Seetõttu pole imestada, et Sigourney Weaver sai 1986. aastal rolli eest parima naisnäitleja Oscari-nominatsiooni. See vaid võimendab tema tulnukatega võitlevat karmi poolt.

2. "Avastamata arvud“ ("Hidden figures", 2017)

Kangelanna tiitlit on kahtlemata väärt kõik kosmose võidujooksu võtmefiguurid: Taraji P. Henson Katherine G. Johnsoni, Octavia Spencer Dorothy Vaughani ja Janelle Monáe Mary Jacksoni rollis. Oscarile nomineeritud draama räägib afroameeriklastest naismatemaatikute tiimist, kes olid olulise tähtsusega varases NASA kosmoseprogrammis.

3. "Mad Max: Raevu tee“ ("Mad Max: Fury Road", 2015)

Imperaator Furiosa rollis põletas Charlize Theron sõna otseses mõttes tee valmis teistelegi postapokalüptilistele naiskangelastele. Film võitis lausa 6 Oscarit!

4. "Voonakeste vaikimine“ ("The Silence of the Lambs", 1991)

Hannibal Lecteriga vastamisi minnes ei saa Sinus olla kübetki hirmu. Või vähemalt ei saa Sa seda välja näidata. Ta tunneks selle lõhna kilomeetri kauguselt. Samas Jodie Fosteri mängitud FBI kadeti rollis oli just huvitav, et ta rakendas seda hirmu, kasutades seda närvilist energiat sünergias oma võimsa intellekti ja sihikindlusega. Clarice Starling on eeskuju kõikidele väikestele tüdrukutele, kellele on öeldud, et ta pole piisavalt hea.

5. "Star Wars: Viimased jedid“ ("Star Wars: The Last Jedi", 2017)

Daisy Ridley andis nii tüdrukutele kui ka naistele üle maailma uue värske eeskuju, kui tegi oma debüüdi filmis "Star Wars: Viimased jedid". Tagasihoidlikest oludest pärit Rey seljatab orvuna elamise väljakutsed ja temast saab vastupanuliikumise tähtis figuur. Muidugi on abiks see, et jõud on temaga.

6. "Wonder Woman" (2017)

Supervõimetest ja privilegeeritud taustast hoolimata säilitab amatsoonide printsess Diana oma tagasihoidlikkuse ja siira huvi inimkonna käekäigu vastu. Ühtlasi on ta DC Õigluse liiga nurgakivi. "Wonder Woman“ on üks edukamaid ja armastatumaid superkangelaste filme!