HBO esimese "Troonide mängu" eelloo seriaali võtetega alustati äsja Põhja-Iirimaal, mis oli kaheksa hooaja jooksul kogu põhiseriaali jaoks ka väga oluline võttepaik, teatas EW.

Mida me teame "Troonide mängu" eelloost? Lugu leiab aset tuhanded aastad enne kaheksa hooaega kestnud "Troonide mängu" ning kujutab George R. R. Martini loodud maailma liikumist kangelaste kuldajastust süngemate tundideni. Meieni tuuakse Westerose kohutavad saladused, Valgete vaimude (White Walkers) tõeline sünnilugu, idamaade müsteeriumid ja muidugi ka Starkide perekonna ajalugu.

See kõik vihjab, et tegemist on klassikalise eellooga, mis laiendab põhiseriaalis üürikeselt käsitletud ajalugu väga põhjalikult. Martin oli ise see, kes lekitas info, et eelloo seriaali nimeks saab "The Long Night", mis vihjab muidugi terveid põlvkondi kestnud talvele ja Valgete vaimude esimesele rünnakule. Selle pika talve ajal toimus esimene konflikt Valgete vaimude, metsa laste ja esimeste inimeste vahel. Pärast sõda ehitati Müür, mis hoiaks ebalasi eemal. Valgete vaimude sündi on ka põhiseriaalis näidatud, aga eelloos saame seda näha tõenäoliselt väga pikalt ja põhjalikult.

Martin on rääkinud, et see peatükk "Troonide mängu" ajaloost on fännide jaoks hoopis teistsugune, sest seal pole draakoneid, Westerosi, Raudtrooni ega ühtegi teist tuttavat piirkonda, millega juba harjunud oleme.

HBO ei hoia end seekord tagasi. Kui "Troonide mängu" 1. hooaeg läks maksma 60 miljonit ja 8. hooaeg 90 miljonit dollarit, siis harulugude iga hooaja alla plaanitakse panna 50 miljonit dollarit.

Tõenäoliselt alles järgmise aasta lõpus või 2021. aasta esimeses pooles linastuva eelloo seriaali näitlejate hulgas on Miranda Richardson (Rita Skeeter "Harry Potteri" filmides), Marquis Rodriquez ("Manifest"), John Simm ("Strangers"), Richard McCabe ("Electric Dream"s), John Heffernan ("Dracula") ja Dixie Egerickx ("Summerland").

Kõige tuntum ja hinnatuim on uute näitleja hulgast kindlasti Oscarile kandideerinud Naomi Watts ("21 Grams"), kes hakkab kehastama sünge saladusega jõukat naist. Tema kõrval teevad kaasa veel Josh Whitehouse ("Poldark"), Naomi Ackie ("Lady Macbeth"), Denise Gough ("Monday"), Jamie Campbell Bower ("Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street", "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald"), Sheila Atim ("Harlots"), Ivanno Jeremiah ("Humans"), Georgie Henley ("The Chronicles of Narnia" filmid), Alex Sharp ("How to Talk to Girls at Parties") ja Toby Regbo ("The Last Kingdom", "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald").

"Troonide mängu" seriaali stsenaristid ja loojad David Benioff ja D.B. Weiss eelloo jaoks enam ei naase, kuigi jäävad produtsendi rolli. Nemad on hõivatud järgmise "Star Warsi" filmitriloogia ja kaua töös olnud seriaali "Confederate" arendamisega.

Uue seriaali stsenaristid ja loojad on seekord Jane Goldman ja ka autor George R.R. Martin. Goldman on seriaali showrunner ja ka produtsent koos Martini ja SJ Clarksoni ("The Defenders", "Jessica Jones", "Succession", järgmise "Star TrekI" filmi režissöör). Clarkson on ka pilootosa režissöör. Teiste produtsentide hulka kuuluvad veel James Farrell, Jim Danger Gray, Vince Gerardis, Daniel Zelman ja Chris Symes.

HBO tegeleb hetkel samal ajal veel nelja lisaseriaali ideede arendamisega. Ainult esimene on saanud rohelise tule, aga kui see on edukas, mida see ka kindlasti on, siis võib südamerahuga väita, et tulevikus näeme mitmeid George R. R. Martini "Jää ja tule laulust" inspireeritud seriaale.

Näiteks töötab "Kong: Skull Island" ja "Godzilla: King of Monsters" stsenarist Max Borenstein praegu samuti eelloo kallal. Sama teeb ka "L.A. Confidential" mugandatud stsenaariumi eest Oscari võitnud stsenarist Brian Helgeland, suurepäraste seriaalide "The Leftovers" ja "Mad Men" stsenarist Carly Wray ja "Troonide mängu" produtsent ja stsenarist Bryan Cogman.

Tulevik kuulub endiselt "Troonide mängule", aga HBO mammutseriaali edu on pannud ka teised samas suunas samme tegema. Amazon teeb hetkel "Sõrmuste isanda" põhjal väga kallist teleseriaali, mis ei korda juba väga edukat filmitriloogiat, vaid seekord suundutakse J.R.R. Tolkieni maailma minevikku ehk aega enne "Kääbiku" ja "Sõrmuste isanda" sündmusi.