Esialgu 2020. aasta detsembris linastuma pidanud "Sherlock Holmes 3" jõuab kinodesse hoopis aasta hiljem. Robert Downey Jr. ja Jude Law astuvad ka seekord Sherlock Holmesi ja John Watsoni rollidesse.

Marveli filmide ühe peamise staari Robert Downey Jr.-i näitlejakarjäär ei saanud uue tõuke mitte ainult 2008. aasta ülieduka ja Marveli filmiuniversumile aluse pannud "Raudmehe" ("Iron Man") pärast, vaid oma osa mängis ka 2009. aastal linastunud Guy Ritchie "Sherlock Holmes", millele tehti samade tegijate poolt kaks aastat hiljem ka järg "Sherlock Holmes: Varjude mäng" ("A Game of Shadows").

Pikka aega tundus, et kolmandat osa ei tulegi, aga see on tegelikult kogu aeg vaikselt töös olnud. Pideva edasi lükkamise põhjuseks oligi Downey Jr.'i tihe Marveli filmide töögraafik.

2011. aastal ilmunud teist osa ei võetud kriitiliselt enam nii edukalt vastu, aga kuna film oli kinokassa suhtes väga edukas, siis andis Warner Bros. Pictures juba sama aasta sügisel teada, et kolmanda osa stsenaariumi esimene versioon on valmis, kuid stsenaristide vahetuse tõttu lükkus selle valmimine edasi.

2013. aastal andis mõlemas osas Watsonit kehastanud Jude Law teada, et Warner polnud veel valmis filmi eest raha välja käima, sest asjaosalised polnud stsenaariumiga rahul. 2014. aastal selgus, et stsenaarium pole endiselt valmis, kuigi Warner oli valmis filmi tegema asuma.

2016. aastal selgus, et Warner Bros. suutis lõpuks saada kokku käsikirja kirjutamiseks vajalikud stsenaristid ning 2017. aastal väitis produtsent, et kolmanda osa võtted algavad juba 2018. aasta sügisel.

2018. aastal selgus, et võtetega sooviti alustada hoopis 2019. aastal, aga hiljem jõudis avalikkuse ette kinnitus, et film valmib hoopis 2021. aastaks ehk 10 aastat pärast teist osa.

Esialgu 2020. aasta 25. detsembril linastuma pidanud "Sherlock Holmes 3" jõuab kinodesse hoopis aasta aega hiljem. Seekord siis 2021. aasta 21. detsembril. Ka varasemad osad jõudsid kinodesse pühade ajal. 2021. aasta 17. detsembril jõuab kinodesse ka "Avatar 2".