Kui oled Elisa kasutaja


1. “Gloria Bell”

Elisa Elamuse Videolaenutuse uute tulijate kaustast leiab romantilise komöödia “Gloria Bell”. Gloria (Julianne Moore) on vabameelne lahutatud naine, kelle päevi täidab range kontoritöö ja öid lõbutsemine Los Angelese klubide tantsupõrandatel. Kui ta aga kohtab ühel õhtul Arnoldit (John Turturro), saab alguse ootamatu armusuhe, mis on täis nii tärkava armastuse rõõme kui ka kohtamiste, identiteedi ja perekonnaga seotud raskuseid. Film sellest, kuidas armastuse võib leida igal ajal, suhted pole eal lihtsad ja miski ei saa sind maha murda, kui vaid tantsimist jätkad.

2. “Alita: Sõjaingel”

Videolaenutuse uute filmide seas on ka ulmepõnevik “Alita: Sõjaingel”. Filmi kaas-stsenaristiks ja tootjaks on James Cameron, kelle looming on ka uhke “Avatari” maailm. Filmi aluseks on Yukito Kishiro loodud mainekas manga-sari "Gunnm" ehk "Battle Angel Alita". Näitlejatena löövad kaasa mitmed Oscari-võitjad nagu nt Christoph Waltz ja Jennifer Connelly. Film viib meid mitmesaja aasta kaugusele tulevikku, kus "küber-arst" Ido Raudlinna leiab prügimäelt teadvuseta küborgi Alita, kes on üsna kehvas seisus. Ärgates ei mäleta Alita midagi oma minevikust, ei sellest, kes ta on ega maailmast enda ümber. Kõik on uus ja iga kogemus esmakordne. Ido püüab tüdrukut kaitsta tolle salapärase mineviku eest, samas kui Alita uus sõber Hugo pakub abi kadunud mälestuste taastamiseks.

3. “Shazam!"

Videolaenutusest eiab nüüd ka kuuma ulmemäruli “Shazam!”. Meist igaühes on peidus superkangelane, kelle välja toomiseks läheb vaid pisut võlukunsti vaja. Billy Batsoni puhul piisab sõna “SHAZAM!” hõikamisest ja tänu iidsele võlurile muutub 14-aastane kasulaps täiskasvanud superkangelaseks Shazamiks. Jumaliku keha, kuid lapse südamega Shazam naudib oma täiskasvanu versiooni, tehes seda, mida iga teismeline supervõimetega peale hakkaks: lõbutsedes nendega! Kas ta suudab lennata? On tal röntgennägemine? Kas ta saab kätest välgunooli pilduda? Kas saab sotsiaalteaduste kontrolltöölt puududa? Shazam asub lapseliku rõõmu ja muretusega oma võimete piire kompima. Kuid samas peab ta oma võimeid kärmelt talitsema õppima, et dr Thaddeus Sivana juhitud kurjade surmavate jõududega võidelda.


Kui oled TVPlay Premium kasutaja

Parima võõrkeelse filmi Oscarile kandideerinud Norra seiklusfilmi "Kon-Tiki" aluseks on kuulsa maadeuurija Thor Heyerdahli legendaarne Kon-Tiki ekspeditsioon, mille eesmärk oli tõestada, et Polüneesia võisid asustada Lõuna-Ameerika indiaanlased. Norra kalleim filmiproduktsioon ja kodumaa kinoedetabeli konkurentsitu valitseja!
1947. aastal jälgis kogu maailm põnevusega hulljulge norraka ettevõtmist, kes võttis koos väikse kaaskonnaga ette eepilise reisi üle Vaikse ookeani, tehes seda muistsete indiaanlaste eeskujul ehitatud õblukesel balsapuust parvel. Kui ülikoolist välja heidetud ja teadlaste poolt seetõttu vaid asjaarmastajaks peetud Heyerdahl oma teooriaga lagedale tuli, suhtuti sellesse teaduslikes ringkondades skeptiliselt ning sestap otsustas sihikindel norrakas oma hüpoteesi paikapidavust isiklikult tõestada. Kuueliikmeline meeskond asus teele Peruu rannikult ning 101 päeva hiljem randus nende parv Polüneesias, olles läbinud enam kui 8000 km.

Hiiglaslikud vaalad, näljaste haiparvede rünnakud ja armutud tormid olid logiraamatusse juba ette sisse kirjutatud. Meeskond pidi kõvasti pingutama, et looduse stiihiate meelevallas ellu jääda. Riskantne ettevõtmine muutis nii maailma kui ka vapraid mehi, kes selles osalesid.

Dr. Miranda Grey (Halle Berry) on andekas ja lugupeetud kriminaalpsühholoog, kes teab täpselt, mis on loogiline, mis on mõistuspärane, ning milline inimene on terve. Woodwardi vaimuhaiglas on üheks tema patsiendiks võluv mõrvar Chloe (Penelope Cruz), kelle pihtimusi peab Miranda lihtsalt haige inimese paranoiliseks jutustuseks. Tema elu aga muutub täielikult kui ühel hommikul ärgates avastab ta ennast teisel pool klaasi, samade patsientide hulgas, keda ta veel kolm päeva varem ravis. Teda süüdistatakse oma abikaasa (Charles S. Dutton) mõrvas ning aina raskem on aru saada, mis on reaalsus, mis mitte.

Marc Forsteri erootiline ja psühholoogiline põnevik „Näen vaid sind“ ületab žanrite piirid, et rääkida lugu kinnisideeks kujunenud armastusest. Gina (Blake Lively) ja tema abikaasa Jamesi (Jason Clarke) abielu on vaat et täiuslik. Gina, kes sattus lapsepõlves autoavariisse, milles ta äärepealt hukkunud oleks, on selle tulemusel pimedaks jäänud ning sõltub nüüd ümbritseva maailma tunnetamises ja „nägemises“ täielikult Jamesist.

Tundub aga, et see muudab paari äärmiselt kirgliku suhte veelgi tugevamaks. Elava kujutlusvõimega Gina loob Jamesi kirjelduste abil maailmast vaimusilmas oma pildi. Bangkokis kirevat elu nautiva paari elu ja suhted keeratakse aga pea peale, kui Gina nägemine tänu siiratud sarvkestale taastub. Taas nägijaks saanud Gina avastab maailma nüüd sootuks uue uudishimu ja iseseisvusega, see mõjub aga Jamesile ähvardavana. Kuid kui Gina nägemine ootamatult jälle kaduma hakkab, mõistab naine lõpuks ka oma elu ja abielu tegelikku häirivat olemust.


Kui oled Telia kasutaja


1. "Lahutus“ ("Divorce“)

Seriaali kõiki episoode saab vaadata Telia HBO keskkonnas.

2. "Skandinaavia vaikus"– eksklusiivselt ainult Telia Videolaenutuses!

3. "Valge vares“ ("The White Crow“)

5. "Raev“ ("Fury“) – Telia klientidele Filmiriiulis tasuta

6. "Kuninganna corgi“ ("The Queen's Corgi“)


Kui oled Netflixi kasutaja


1. "Dear White People" - uus hooaeg alustas 2. augustil

2. "Homeland"

3. "Pose"

4. "Inglorious Basterds"

5. "Pulp Fiction"


Kui oled Amazon Prime Video kasutaja


1. "The Boys"

2. "A Few Good Men"

3. "In Time"

4. "Panic Room"

5. "Captain Phillips"