1. Briti kirjanik Ian Fleming kirjutas oma 11. romaanis, milleks on „Elad vaid kaks korda" („You Only Live Twice"), järelhüüde James Bondile. Selgub, et James Bondi vanemad olid šotlane Andrew Bond ja Šveitsi päritolu Monique Delacroix. Härra Bond töötas relvafirmas ja reisis oma perega sageli. Jamesi vanemad surid, kui ta oli kõigest 11-aastane. Seejärel elas James oma tädiga Inglismaal, õppis Etoni ja Fettesi kolledžis ning lõpetas keskkooli 17-aastaselt. Seejärel liitus James kuningliku mereväega.

2. Filmist „Dr. No" kuni filmini „007: Veidi lohutust" („Quantum of Solace", 2008) on James Bond tapnud täpselt 372 inimest ja maganud 52 naisega.

3. Q pärisnime mainitakse ainult kolmes Bondi-filmis, milleks on „Dr. No", „Armastusega Venemaalt" ja „007: Spioon, kes mind armastas". Q nimi on major Boothroyd.

4. Briti kirjanik Ian Fleming valis nime James Bond, sest ta soovis, et see oleks võimalikult tavapärane. Kusjuures James Bondi nimekaim oli ornitoloog dr. James Bond. Tema nime sai Ian Fleming lindudega seotud raamatust, mis tal parasjagu käeulatuses oli.

5. Mõned näitlejad, kellele on kaalutud anda Bondi roll: David Niven, Cary Grant, Patrick McGoohan, Christopher Lee, Clint Eastwood, Burt Reynolds, Adam West, Tom Jones, Liam Neeson, Mel Gibson, Sam Neill, Hugh Grant, Gerard Butler, Sean Bean ja Will Smith.

6. Viis pilooti, kes lendasid 1964. aastal linastunud Bondi-filmis „Kuldsõrm" tegelase Pussy Galore lennugrupis, olid tegelikult mehed, kes kandsid parukaid.

7. Richard Kiel, kes mängis James Bondi filmis „Spioon, kes armastas mind" terashammastega kurjategijat, suutis metallhambaid suus hoida vaid poole minuti kaupa. Jäme kett, mida ta filmis oma terashammastega hammustab, oli tehtud lagritsast.

8. Paljud arvavad, et Ian Fleming kirjutas James Bondi enda põhjal. Mõlemad eelistavad kohvi ja sama firma sigarette. Mõlemad teenisid Briti mereväes. Mõlemad olid naistemehed ja eelistasid oma martinit juua raputault, mitte segatult. Fleming oli samuti spioon, ta oli kaasatud mereväeluuresse. Temast sai admiral John Godfrey assistent, kes võis olla inspiratsiooniallikaks Bondi ülemuse M-i loomisel.

9. Nendes seitsmes Bondi-filmis, milles superspiooni kehastab Roger Moore, on kõik jooksustseenid tehtud kehadublandi poolt. Nimelt arvas Roger Moore, et ta näeb joostes pentsik välja. Lisaks sellele kannatas Roger Moore hoplofoobia käes ehk ta kartis tulirelvasid. Hirm relvade ees tulenes õnnetusest, mis juhtus lapsepõlves, kui Moore'i vend tulistas teda kogemata õhupüssiga jalga.

10. M-i maja filmis „007 Skyfall" (2012) on helilooja John Barry endine kodu. John Barry lõi muusikat Bondi-filmidele 1963-1987. Ta suri 2011. aastal, olles 77-aastane.

11. Ian Flemingu spiooniromaan „From Russia With Love" („Armastusega Venemaalt") sai tuule tiibadesse osaliselt tänu Ameerika Ühendriikide 35. presidendile John F. Kennedyle, kes ütles 1961. aastal väljaandele Life Magazine antud intervjuus, et tegemist on tema ühe lemmikuga. Seejärel kasvab selle romaani müük märgatavalt ja vändati ka film. Kahjuks oli tegemist viimase Bondi-filmiga, mida JFK nägi. Ta vaatas seda vaid üks päev enne saatuslikku reisi Texasesse 1963. aastal.

12. Võib-olla mäletad filmi „007 Skyfall" avastseeni, kus Daniel Craig kannab halli ülikonda. Tegemist on Tom Fordi ülikonnaga, mida saadeti Craigile 85 tükki.

13. „Kuldsõrm" („Goldfinger", 1964) oli esimene Bondi-film, milles spioon kimas Aston Martiniga ja kasutas sellele juurde pandud lisasid. Kusjuures tegemist oli ka esimese Bondi-filmiga, milles võis näha laserkiirt.

14. George Lucas sai just Sean Connery kehastatud James Bondist inspiratsiooni, kui ta mõtles, kes võiks kehastada filmis „Indiana Jones ja viimane ristiretk" Indiana Jonesi isa. Eks ikka loomulikult James Bond ehk Sean Connery.

15. Ian Fleming kirjutas kõik Bondi-raamatud kullatud trükimasinal Royal.

16. Sean Connery kandis kõikides Bondi-filmides tupeed.

Allikas: BuzzFeed