Pigem "Pohmaka" ("The Hangover") triloogia lavastamise poolest tuntud režissööril Todd Phillipsil oli käsil väga raske ülesanne: teha valmis esimene mängufilm Batmani suurimast vaenlasest Jokkerist, keda kehastab karjääri jooksul kolmele Oscarile kandideerinud Joaquin Phoenix, kes kaotas rolli jaoks pea 24 kilo ning nõustus filmis osalema ainult sellepärast, et Arthur Fleck ehk Jokker pole must-valge koomiksipahalane, vaid lihast ja luust ning mitmete hallide varjunditega piinatud karakter.

Režissöör Phillips on "Jokkerit" võrrelnud 70ndate karakteriuurimustega "Taxi Driver", "One Flew Over the Cuckoo’s Nest", "Serpico" ja Martin Scorsese 1982. aasta filmiga "The King of Comedy", mille peaosas olnud Robert De Niro astub üles ka "Jokkeris".

Noort Bruce Wayne'i ehk tulevast Batmani kehastab filmis Dante Pereira-Olson ja tema isa Thomas Wayne'i rolli astub Brett Cullen, kellel oli väike roll ka Nolani Batmani filmis "Pimeduse rüütli taastulek" ("The Dark Knight Rises").

"Jokker" räägib loo Arthur Fleckist, kellest saab pärast koomikuna läbi kukkumist ja ühiskonna poolt välja heitmist Gothami linna hullunud anarhist, kuritegelik geenius ja nihilistlik jõud.

"Jokker" on samuti DC koomiksitel põhinev film, aga see ei kuulu samasse DCEU (DC Extended Universe) universumisse, mis hetkel koosneb seitsmest filmist ("Terasmees", "Batman v Superman: Õigluse koidik", "Suitsiidisalk", "Wonder Woman", "Õigluse liiga", "Aquaman", "Shazam!" ja veel linastumis - või valmimisjärjekorras olevad "Suitsiidisalk 2", "Birds of Prey", "Wonder Woman 1984", "The Flash" ja uus Batmani film Robert Pattinsoniga).

Phoenix on seitsmes näitleja, kes on Jokkerit kehastanud (või hääle andnud). Teiste hulka kuuluvad Jared Leto ("Suitsiidisalk"), Mark Hamill ("Batman: Mask of the Phantasm", "Batman Beyond: Return of the Joker", "Batman: The Killing Joke", "Batman: The Animated Series", "Arkhami" mänguseeria), Heath Ledger ("The Dark Knight"), Zach Galifianakis ("Lego Batman Film"), Jack Nicholson ("Batman") ja Cesar Romero (1960ndate seriaal "Batman").

Sünopsis: Filmis “Jokker” kehastab samanimelist peategelast Oscarile kandideerinud Joaquin Phoenix, kelle kõrval saab näha ka Oscari-võitjat Robert De Nirot. Filmi lavastaja, produtsent ja kaasstsenarist on Oscarile kandideerinud Todd Phillips.

“Jokkeri” keskmes on ikooniline põhivaenlane ning tegu on seni kinoekraanidele jõudmata algupärase ja iseseisva looga. Phillips mitte ainult ei uuri süvitsi ühiskonnast kõrvale heidetud meest Arthur Flecki (Phoenix), vaid räägib üldisemalt hoiatava loo.

Filmis astuvad veel üles Zazie Beetz (“Deadpool 2”), Frances Conroy (telesari “Ameerika õudukas”, Hulu sari “Castle Rock”), Marc Maron (telesarjad “Maron”, “Glow”), Bill Camp (“Punane varblane”, “Molly mäng”), Glenn Fleshler (telesarjad “Billions”, “Barry”), Shea Whigham (“Esimene inimene”, “Kong: pealuu saar”), Brett Cullen (“42”, Netflixi “Narcos”), Douglas Hodge (“Punane varblane”, telesari “Penny Dreadful”) ja Josh Pais (tulevane “Motherless Brooklyn”, “Stiilne lahkumine”).