"007: Surm peab ootama" pidi esialgu linastuma tänavu novembris, kuid lükati seejärel 2020. aasta 14. veebruari peale, sest esialgne režissöör Danny Boyle loobus loominguliste erimeelsuste tõttu lavastajatoolist, mille haaras endale seejärel Cary Joji Fukunaga ("Sin Nombre", "Jane Eyre", "True Detective", "Beasts of No Nation", "Maniac"). Film sai taaskord uue linastusaja, milleks ongi Suurbritannia kinodes 2. aprill, USA kinodes 8. aprill ja Eesti kinodes 10. aprill.

"007: Surm peab ootama" - kinodes 10. aprillist

Järgmise aasta 10. aprillil linastuvas filmis on Bond (Daniel Craig) lahkunud aktiivsest teenistusest ning naudib rahulikku elu Jamaical. Tema puhkus ei jõua kaua kesta, sest vana CIA sõber Felix Leiter palub Bondi abi, et leida üles röövitud teadlane. Missioon osutub oodatust keerulisemaks, sest teadlase otsimine viib Bondi ohtlikku uut tehnoloogiat omava salapärase uue vaenlase teele.

Uue Bondi-filmi ümber liikusid vahepeal mitmed murettekitavad uudised: küll vigastas end peaosaline Daniel Craig, seejärel sai meeskonnaliige võtetel korraldatud plahvatuses vigastada, võttepaiga käimlast avastati mitmel korral peidetud kaamera ning viimati liikusid jutud, et režissöör Cary Joji Fukunaga ei jõua võtteplatsile, sest on hõivatud "Red Dead Redemption 2" mängimisega. Seejärel avaldati esimene ametlik video 25. Bondi-filmi Jamaica võtteplatsilt, millest võis järeldada, et tegelikult on kõik korras.

Järgmises Bondi-filmis teevad kaasa veel Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rami Malek, Léa Seydoux, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Ana de Armas ja Christoph Waltz.

"No Time to Die" lavastab Cary Joji Fukunaga, kes on eelkõige tuntud kui HBO suurepärase seriaali "True Detective" 1. hooaja režissöör, kuid tema valvsa pilgu all valmisid ka 2011. aasta sünge "Jane Eyre", 2015. aasta Netflixi film "Beasts of No Nation", mille eest kandideeris Idris Elba ka parima meeskõrvalosatäitja Kuldgloobusele. Lisaks on Netflixis ka Fukunaga miniseriaal "Maniac", mille peaosades on Emma Stone ja Jonah Hill.

Pärast viimased kaks Bondi-filmi ("Skyfall", "Spectre") lavastanud Sam Mendesi loobumist valiti Bondi-filmi režissööriks esialgu Danny Boyle ("Trainspotting 1-2", "28 Days Later...", "Sunshine", "127 Hours", "Yesterday"), kes loobus projektist loominguliste erimeelsuste tõttu.

Selles olevat kuulujuttude põhjal süüdi olnud Bondi kehastav Daniel Craig, sest talle ei meeldinud Boyle'i stsenaarium ja ka mõned näitlejavalikud. Boyle käis hiljem välja ka idee, et järgmise Bondi rollis võiks olla ka Eestis "Teneti" võtetel viibinud Robert Pattinson. Craigi jaoks jääbki "No Time to Die" suure tõenäousega viimaseks.