Isadepäeva filmisoovitused:

Ulmeline seiklusfilm "Terminaator: Sünge saatus" on tegijate sõnul otseseks järjeks 1991. aasta meistriteosele "Terminaator 2: Kohtupäev", eirates vahepeal valminud kolmes filmis asetleidnud sündmusi.

Osades Linda Hamilton ("Terminaator 2: Kohtupäev"), Arnold Schwarzenegger ("Ausad valed"), Mackenzie Davis ("Marslane"), Natalia Reyes ("Birds of Passage"), Gabriel Luna ("SHIELD-i agendid"), Diego Boneta ("Pretty Little Liars"), Tom Hopper ("Troonide mäng") ja Edward Furlong ("American History X"). Lavastajaks on Tim Miller ("Deadpool"). Terminaatori saaga looja, Oscari-võitja James Cameron ("Titanic") on üks filmi aluseks oleva loo autoritest ning käesoleva peatüki produtsent.

Tõestisündinud loost inspireeritud komöödia „Ühemeheshow“ on humoorikas, liigutav ja kordumatu lugu aususest ja eneseleidmisest. Filmi keskmes on üks tõeline luuser - raadio DJ Chuck Berger. Tema naine tahab ta maha jätta, tema ülemus tahab ta vallandada ja nagu sellest veel vähe oleks, isegi tema munand tahab temast lahti saada.

Arstidelt munandivähi diagnoosi saamise järel on Chucki suurimaks hirmuks, et temast saab munadeta mees. Raske haigusega võitlema asudes avastab Chuck peagi, milline vägi on huumoril ja aususel. Kuid kas sellel teekonnal suudavad enda vastu ausaks jääda ka salamisi lahutust kaalunud abikaasa Helena ja teised Chuckile lähedased inimesed? Olles teavitanud oma ülemust Hendrikut teda tabanud saatuselöökidest, tekib kahe mehe vahel ootamatu sõprus. Raadiojaama juhi julgustusel otsustab Chuck anda oma saatuse raadiokuulajate kätte ning sedamööda, kuidas ta eetris oma hinge puistab ja kuulajaid naerutab, saavutab tema raadiosaade “The Chuck Band Show” ennekuulmatu menu.

Filmi peategelast Chucki kehastab Eesti püstijalakomöödia lipulaeva Comedy Estonia üks asutajatest Stewart Johnson. Chucki abikaasa Helena rollis on Marta Laan (hittsaade “Su nägu kõlab tuttavalt”, menusari “ENSV”) ja Chucki ülemust Hendrikut mängib Henry „Genka“ Kõrvits (“Klassikokkutuleku” triloogia).

Oscari-võitjad Matt Damon ja Christian Bale kehastavad peaosi selles tõsielul põhinevas põnevas loos ajast, mil Ford Ferrari vastu sõtta läks. See on lugu lennuka visiooniga autoehitajast Carroll Shelbyst (Damon) ja kartmatust võidusõitjast Ken Milesist (Bale), kes trotsisid suurkorporatsiooni bürokraatiat, füüsikaseadusi ja isiklikke deemoneid, et ehitada Ford Motor Company jaoks revolutsiooniline võidusõiduauto, millega minna vastu Enzo Ferrari loodud võidukatele neljarattalistele Prantsusmaal, legendaarsel Le Mans'i 24 tunni võidusõidul.

“Midway lahing” räägib teise maailmasõja ajal Vaiksel ookeanil peetud pöördelise tähtsusega lahingust Ameerika laevastiku ja Jaapani keiserliku mereväe vahel. Tõestisündinud lool põhinev film jutustab juhtidest ja sõduritest, kes tuginesid kõigele vaatamata oma vaistule ning näitasid üles meelekindlust ja vaprust.

Filmis "21 silda" asub probleemne New Yorgi politsei uurija (Chadwick Boseman "Must Panter”, "Tasujad: Lõppmäng”) pärast ulatusliku ja ootamatu vandenõu paljastamist üle linna võmmitapjate paari jahtima. Peagi aga pole enam selge, keda tema jälitab ja kes teda jälitavad. Otsingu käigus võetakse kasutusele äärmuslikud meetmed, et tapjad ei saaks Manhattanilt lahkuda. Võimud sulgevad kõik 21 silda, et keegi kuulsale saarele ei pääseks ega saaks sealt minema.

Kui eesrindlik tuletõrjeülem Jake Carson (John Cena) saabub koos oma suitsusukeldujatest eliitüksusega päästma kolme õde-venda, saab neile ruttu selgeks, et ka kõige pikem ja põhjalikum väljaõpe ei ole piisav valmistamaks neid ette seni suurimaks väljakutseks - lapsehoidmiseks.

Kuid teismeline Brynn, väike vennaväänik Will ja pisiõde Zoey ei ole hädas ainult tuleroaks saanud koduga, laste tulevikku ähvardab tumestada veelgi suurem kaotus.

Peagi saab selgeks, et omal moel on ummikus ka uljad kangelased ise. Jake, kes on küll vapraim tuletõrjuja ja suurepärane pealik, on täiesti lootusetu äpu isiklikes asjades, eriti neis, mis puudutavad vastassugu. Lobamokast ja hüsteerilisest Rodrigost (John Leguizamo) paistab olevat rohkem tülinat kui abi ning hiiglasekasvu Axe (Tyler Mane) on arusaamatu tummahammas, kes üle ühe silbi suust ei poeta.

Meeste eraelu, töörutiin ja tuletõrjedepoo keeratakse pea peale ning vaprad tuletõrjujad saavad uue teadmise võrra rikkamaks – nii nagu tuli, on ka lapsed metsikud ja ettearvamatud. Kas meestel jätkub piisavalt vaprust taltsutamatute lastega hakkama saamisel ja kuidas suhtub nohikust loodusteadlane Dr. Amy Hicks (Judy Greer) sellesse mürgeldavasse seltskonda oma naabruses?

Filmis “Jumanji: järgmine tase” on jõuk tagasi, kuid mäng on muutunud. Päästmaks üht endi seast, naasevad nad Jumanjisse, kus selgub, et kõik on teisiti. Maailma ohtlikemas mängus ootavad mängijaid ees tundmatud ja avastamata paigad, viljatutest kõrbetest lumiste mägedeni.