1. Paul Walker - "Fast and Furious 7"

Aastal 2013 sattus Paul Walker raskesse autoõnnetusse, mille tõttu ta suri. Sellel ajal oli pooleli "Kiirete ja vihaste" seitsmenda osa filmimine. Tema surmaga tekkis suur küsimärk, mis filmist edasi saab. Universal langetas ainuõige otsuse ja filmimine pandi pausi peale, kuniks olukorrale lahendus leiti. Tehti otsus, mis tegi õnnelikuks nii Walkeri perekonna kui ka fännid. Tema tegelaskuju saadeti väärikalt teele. Kõike seda sai teha tänu arvutiefektidel ja materjalile, mis varasemalt filmitud oli ja suurt osa mängisid muidugi ka Paul Walkeri vennad, kelle välimus oli samuti suureks abiks.

2. Peter Cushing - "Rogue One: A Star Wars Story"

"Rogue One" keskendus mässjate plaanile varastada Surmatähe plaanidr. See tegi aga Peter Cushingu, kes 1994. aastal suri, tegelaskuju Grand Moff Tarkini näitamise vältimatuks. Industrial Light and Magic suutsis ülesandega suurepäraselt hakkama saada. Selleks kasutati suures osas arvutigraafikat ja sarnaste näitlejate abi.

3. Audrey Hepburn - Galaxy TV reklaam

Oscari võitjatest VFX´i tiimile tehti ülesandeks taasluua Galaxy šokolaadi reklaami jaoks 19-aastane Audrey Hepburn. Staari nägu on arvutiprogrammidega osavalt sarnaste näitlejatejate abil kokku pandud. Jälgiti ja võrreldi väga täpselt näitlejate ja Hepburni näoilmeid, et luua võimalikult tõene tulemus.

4. Oliver Reed - "Gladiator"

Oliver Reedi peeti tüütuseks, kuna tal oli probleeme alkoholiga. Hollywoodis arvati, et ta on surematu. Siiski mitte. Reed suri aastal 1999 Maltas infarkti. Samal ajal toimusid filmi "Gladiaatori" võtted. Peale seda oli filmi meeskond hädas, kuna jäänud oli veel kolm nädalat ja paar suuremat stseeni Reedi karakteri Proximoga. Otsustati kasutada varasemaid kaadreid Reedist. Kasutati ka sarnaste näitlejate abi. Lisaks käivad jutud, et ühes stseenis kasutati Reedi asemel mannekeeni. Enamjaolt loodi Reedi nägu hoopis digitaalselt.

Allikas: uk.movies.yahoo.com