Eesti-Etioopia-Hispaania koostöös valminud seikluslikus spioonimärulis mängivad Eesti näitlejatest Gerda-Anette Allikas, Lauri Lagle, Taavi Eelmaa, Rene Köster ja Jaanika Arum. Filmi Eesti operaator on Erik Põllumaa ning kunstnik ja kostüümikunstnik Anna-Liisa Liiver. Esilinastusel on kohal ka filmi hispaaniapoolne peanäitleja Guillermo Llansó.

Tänaseks juba ligi 40 rahvusvahelisel filmifestivalil linastunud teos on pärjatud kuue auhinnaga, muuhulgas parima filmi auhind Film Maudit 2.0 festivalilt, parima kunstnikutöö preemia Neuchateli rahvusvaheliselt fantaasiafilmide festivalilt ning publikulemmiku tiitel Fantasia ja Alcine festivalidelt.

Tõeline festivalihitt "Jeesus juhatab Sind kiirteele" on Miguel Llansó teine täispikk film, mis räägib loo aastast 2035, mil Tallinn on muutunud megalinnaks, mida juhib programm nimega Psychobook. Kui müstiline viirus nimega Nõukogude Liit Psychobooki ründab, peavad CIA agendid Palmer Eldritch ja D.T. Gagano süsteemi sisenema ja viiruse hävitama. Kuid varsti juhtub mõeldamatu, Eldritch põgeneb ja Gagano jääb süsteemi lõksu. Viirus toimetab Gagano alternatiivsesse reaalsusesse nimega Beeta-Etioopia ning seal ei jää Gaganol muud üle, kui ise selles ohtlikus mängus selgeks teha, mis on reaalne ja mis mitte. Või nii ta vähemalt arvab.

„Mulle tundub, et me elame täiesti virtuaalses maailmas ja keegi meist tegelikult ei tea enam, mis on reaalne, mis mitte“, ütles filmi režissöör Miguel Llansó. „Inimestel ei ole enam üht kindlat toetuspunkti, me elame konspiratsiooniteooriate tekitatud udus. Film vastandab kõikehõlmavat võimu ja üksikisikut ning peategelane Gagano kõige selle keskel ei saa millestki aru. See on reaalsuse peegeldus. Keda me peaksime usaldama, New York Times’i? Iseennast?“

Miguel Llansó (1979) sündis ja kasvas Madridis, kuid sattus hiljem Etioopiasse, kus ta aastaid elas ja töötas. Praegu elab Llansó Tallinnas ning töötab Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis režii- ja stsenaristika õppejõuna.

"Jeesus juhatab Sind kiirteele" on 50% ulatuses üles võetud Eestis. Filmi eestipoolne tootja on Alasti Kino ja produtsent Kristjan Pütsep. Eesti võtted toimusid muuhulgas Kultuurikatlas, Viru hotellis, jäämurdja Tarmol, Dünamo poksiklubis ning Sillamäe tehases.

Filmi eestipoolset osalust toetasid Kultuurkapital ning Eesti Filmi Instituut.

Film linastub kinodes Sõprus ja Artis alates 6. detsembrist ning erilinastused toimuvad Elektriteatris, Apollo kinodes ja Kai Kunstikeskuses.