1. "Pulp Fiction“ esilinastus Lõuna-Koreas, Jaapanis ja Slovakkias juba enne selle jõudmist USA kinolevisse.

Filmi esilinastus oli 1994. aasta mais Cannes’i flmifestivalil ning seejärel tuuritas linateos mööda filmifestivale üle maailma. Nii juhtuski, et kui film 14. oktoobril 1994 USA kinodesse jõudis, olid Lõuna-Korea, Jaapani ja Slovakkia kinokülastajad seda juba näinud.

2. Vincent Vega 1964. aasta Chevelle Malibu varastati pärast võtteid.

John Travolta tegelaskuju tegi filmis sõite stiilse masinaga, mis päriselus kuulus Tarantinole endale. Pärast filmi väljatulekut aga auto varastati ja see jäi kadunuks peaaegu kaheks aastakümneks, kuni politseinikud tabasid juhuslikult noorukitepaari, kes olid just puistamas vanemat autot. Kerenumbri rutiinne kontroll andmebaasist andis neile üllatava vastuse – see ongi Tarantinolt varastatud auto.

PULP FICTION

3. "Pulp Fictioni“ tegemine maksis ainult 8,5 miljonit dollarit.

5 miljonit sellest läks näitlejate tasudeks. Hea uudis on see, et film teenis kõik esimese nädalaga tasa, kogudes ainuüksi USA piletitulu 9,3 miljonit dollarit. Kokkuvõttes tõi see õhukese eelarvega linateos sisse üle 100 miljoni dollari, ent see võttis aega juba 178 päeva. Võrdluseks: "Harry Potter ja surma vägised 2" teenis sama palju juba 2 päevaga.

4. Vincent Vega tegelaskuju kirjutati Michael Madsenile.

Samamoodi kirjutas Tarantino rollid just Samuel L. Jacksonile, Harvey Keitelile, Tim Rothile ja Amanda Plummerile, kes ka filmis üles astusid, kuid alguses rolliks nõusoleku andnud Madsen eelistas lõpuks samal ajal mängimist filmis “Wyatt Earp”.

5. Poksija Butch oleks pidanud palju noorem.

Tegelast kirjutades pidas Tarantino silmas Matt Dilloni, kuid näitleja võttis liiga palju järele mõtlemiseks aega ning nii sai rolli hoopis Bruce Willis, kes oli omakorda veidi üllatunud, miks ta ei mängi jõuguliiget Vincenti

"Pulp Fiction"

6. Vincenti lugemismaterjal on päriselt olemas.

Vincent loeb filmis palju odavaid krimkasid, näiteks Peter O´Donnelli "Modesty Blaise’i", mis põhineb 1960. aastate koomiksil. Tarantinol oli pikalt huvi tuua see lugu ka suurele ekraanile, mis juhtus nime all "Quentin Tarantino esitleb“ 2003. aasta filmis "Minu nimi on Modesty".

7. Uma Thurman ei olnud esimene valik Mia rolli.

Režissöör kaalus sellesse rolli veel Isabella Rossellinit, Julia Louis-Dreyfusi, Meg Ryanit, Alfre Woodardi, Halle Berry’t, Daryl Hannahi, Rosanna Arquette’i, Joan Cusackit ja Michelle Pfeifferit. Viimane oli ka Tarantino esimene eelistus.

8. Travolta ei süstinud päriselt Thurmani.

Kurikuulsas stseenis teeb Tarantino maffiapealiku pruudile viimasel hetkel vajaliku adrenaliinisüsti. Tegelikult võttis Tarantino selle stressirohke stseeni mängimisel pinget maha sellega, et see võeti üles tagurpidi: süstlanõel oli juba kehas ja Tarantino lihtsalt tõmbas selle välja. Tagurpidi maha mängides jätab see äärmiselt osava mulje kiirsüstla patsiendile rindu löömisest. Filmimaagia!

"Pulp Fiction"

9. Filmi mõned osad lavastas Robert Rodriguez.

Asi oli selles, et Tarantino ise astus üles pisirollis Jimmie’na ning keegi teine pidi olema kaamera taga. Hiljem on Rodriguez ja Tarantino teinud koos mitu filmi, näiteks "Ehast koiduni“ ja "Grindhouse’i“.

10. Filmis on 265 f-tähega sõna.

Aga isegi see kopsakas number pole Tarantino parim tulemus, sest "Marukoertes" lasi ta sel sõnal kõlada 269 korral.