Zaza Urušadze, kelle lavastatud draama "Mandariinid" tõi Eestile nii Kuldgloobustel kui ka Oscaritel parima võõrkeelse filmi nominatsioonid, viimaseks filmiks jäi ajalooline draama "Anton". See oli tal järjekorras seitsmes täispikk film.

"Anton" on Gruusia, Ukraina ja USA koostööfilm, mille lugu leiab aset mõned aastad pärast Suurt Oktoobrirevolutsiooni Ukrainas, 1919. aastal.

Stsenaariumi üks autoritest on Dale Eisler, kes kirjutaski oma 2010. aastal ilmunud eluloolise raamatu "Anton: A Young Boy, His Friend and the Russian Revolution" filmistsenaariumiks ümber. Film räägib Antoni ja Jacobi sõprusest. Nad elavad Ukrainas asuvas saksakeelses Rooma - Katoliku külas Fischer Franzen. Lugu saab alguse hetkest, mil Anton näeb pealt oma isa tapmist bolševike poolt.

"Anton" linastus veebruaris toimunud Berliini filmifestivalil, kus otsiti levitajaid Euroopa filmiturul. Seejärel linastus film ka USA kinodes, 26. oktoobril Miamis toimunud Euraasia filminädala raames ning seejärel ka Washingtonis, D.C.-is, New Yorgis ja Chicagos. Detsembris jookseb film nädala aega ka Los Angelese kinodes. Järgmisena on kavas 21. detsembri linastus Jeruusalemma filmifestivalil.