Värske treiler on esimene ametlik õrritaja, mis on jõudnud lõpuks ka interneti avarustesse. Kõik varasemad - esimene õrritaja ja proloog - linastuvad ainult kinodes.

Treileris näeme, et John David Washington on "Teneti" keskne peategelane, kelle eesmärk on peatada Kolmandat maailmasõda. Teda aitab sel teekonnal Robert Pattinsoni kehastatud karakter.

Treileris on nii spioonifilmidele omased keskkonnad ja motiivid, aga ka Nolanile omast ulmet, mida esitletakse Laagna teel filmitud märulistseenides, kus tegelased kasutavad ajaga manipuleerivaid seadmeid olukorras, kus nende ees toimub autoõnnetus, aga keegi keerab aja tagasi ja me näeme tegelaste silme all reaalajas, kuidas auto liigub ajas edasi ja tagasi.

Kuidas seda filmis ajaga manipuleerimist rakendatakse ja mis kujul see täpselt töötab? Seda on treileri põhjal raske öelda ja tõenäoliselt saame sellest kõigest aru alles siis, kui film suvel linastub.

Tallinnas filmitud materjalist ei jõudnud treilerisse Linnahalli osa, aga olemas on Telliskivis ja Laagna teel üles võetud kaadrid.

Taustal paistab Oleviste kirik ja Tallinna Aleksander Nevski katedraal.

"Tenet"
"Tenet"

Laagna teel jäädvustatud tagaajamisstseen.

"Tenet"
"Tenet"
"Tenet"

Nii parima originaalstsenaariumi, režii kui ka parima filmi kategooriates karjääri jooksul viiele Oscarile kandideerinud režissöör Christopher Nolani jaoks kuulub "Tenet" seni kallimate projektide hulka, sest väidetavalt küündib eelarve 250 miljoni dollari juurde. Umbes sama eelarvega oli ka tema kolmas Batmani film "Pimeduse rüütli taastulek" ("The Dark Knight Rises"), mille peale kulus üle 250 miljoni dollari.

"Tenet" on film, mida on Nolan varem ühel või teisel kujul varemgi teinud. Nolan on minevikus mõista andnud, et tahaks tohutu James Bondi fännina lavastada ka Bondi-filmi, aga seda siis täiesti uue näitlejaga. Räägiti, et ta oligi üks variantidest järgmise Bondi filmi jaoks. See tuli jutuks, kui otsiti 25. Bondi-filmi jaoks režissööri pärast eelmised osad lavastanud Sam Mendesi loobumist.

Nolani filmidest on Bondi stiilis märul mitu korda läbi käinud. Seda oli nii tema Batmani triloogia teises osas "Pimeduse rüütel" ("The Dark Knight"), aga eriti tähtsal kohal paistis spioonifilmidele omane nägemus silma "Alguses" ("Inception"), kus muuhulgas korraldati suurejoonelist röövi ja tungiti saladuskatte all ühe nö. ettevõtte oluliste juhtide ridade vahele.

"Tenetis" teevad kaasa John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine, Kenneth Branagh ning Eesti näitlejatest ka näiteks Ingrid Margus ja Juhan Ulfsak.

Christopher Nolani "Teneti" võtted algasid 19. mail ning kokku filmiti Hollywoodi mõjukama režissööri spioonipõnevikku seitsmes erinevas riigis, mille hulka kuuluvad Suurbritannia, Itaalia, India, Eesti, Norra ja India.

"Following", "Algus" ("Inception"), "Tähtedevaheline" ("Interstellar"), "Pimeduse rüütli" triloogia, "Dunkirk", "Memento", "Unetus" ("Insomnia") ja "Lõppvaatus" ("The Prestige") režissööri eepiline spioonimärul "Tenet" linastub 2020. aasta 17. juulil.