Kui oled Elisa kasutaja


1. ”Tähtede poole”

Ulmefännide rõõmuks leiab nüüd Elisa Elamuse videolaenutusest maagiliselt ilusa ulmedraama ”Tähtede poole”. Film jutustab astronaut Roy McBride’i (Brad Pitt) loo, kes võtab ette teekonna meie päikesesüsteemi äärealadele, otsides oma aastate eest kaduma läinud isa (Tommy Lee Jones). Roy ülesandeks on lahendada mõistatus, mis ähvardab meie planeedi püsimajäämist. ”Tähtede poole" lavastajaks ja kaasstsenaristiks on James Gray ("Kadunud linn Z").

2. ”Aasta täis draamat”

Kohustuslik vaatamine kultuurisõpradele! Kas sina suudaksid aastaga ära vaadata 200 teatrilavastust? Elisa videolenutusse jõudis kodumaine film ”Aasta täis draamat”. 2017. aastal kuulutab Kinoteater välja töökonkursi, et leida inimest, kes poleks teatris käinud ning vaataks ära kõik 2018. aastal loodud teatrilavastused. 450 kandidaadi seast leitakse 21-aastane Alissija-Elisabet, rätsepaharidusega Valga tüdruk venekeelsest perekonnast. Noor inimene, kes ei tea midagi Eesti teatrist ega tunne ühtegi eesti näitlejat. Noor inimene, kes enne eksperimenti kaalus, kas minna tööle Maximasse või Euroopasse vabatahtlikuks. "Aasta täis draamat" on inspireeriv lugu iseseisvumisest, oma koha otsimisest ja sellest, et vahel piisab ainult väikesest juhusest, et veerema läheks lumepall, mis muudab kogu elu.

3. "Lelulugu 4"

Kauboy Woody ja Buzz on kõigi animatsioonifännide rõõmuks Elisa videolaenutuses tagasi! Woody on teadnud alati oma kohta maailmas ning et tema põhiliseks ülesandeks on hoolitseda oma lapse eest, olgu selleks siis Andy või uus omanik Bonnie. Kui Bonnie poolt käsitöötunnis loodud uus lelu Luhvik kuulutab, et ta on rämps ja mitte mänguasi, võtab Woody endale südameasjaks, et näidata uustulnukale, mida tähendab olla tõeline lelu. Ülesanne muutub veelgi keerulisemaks siis, kui Bonnie võtab kõik lelud kaasa perereisile, mille käigus Luhvik korduvalt põgeneda üritab. Sellest kujuneb Woody jaoks ootamatuid pöördeid täis seiklusteahel, mis viib ta kokku ammu kadunuks peetud sõbra Bo Peepiga, kellest on omapäi veedetud aastate jooksul saanud karastunud ellujääja. Lisake Bo'le kohtavad Woody, Buzz ja teised teel olles värvikaid uusi tegelasi, kes pole just kõik sõbralikud.

4. "Reetur"

Elisa Huubist leiab ahjusooja kodumaise spioonisarja peaosas Tambet Tuisuga! Tegu on Elisa ja ERRi koostöös valminud originaalsarjaga, mille esimene osa linastus sel aastal PÖFFil. Hetkel on see sari nähtav eksklusiivselt vaid Elisa klientidele! 2004. aastal, napilt enne Eesti NATOsse astumist, läheneb Venemaa luureteenistus Eesti Kaitseministeeriumi ametnikule Alfred Vindile, tehes ettepaneku koostööks. Omakasust ja karjäärihimust kannustatuna otsustab Vint oma riigi reeta ja algab pingeline kassi-hiire mäng Eesti kaitseväeluure majori Marko Arrakuga. Eesti võetakse NATOsse ja Alfred Vint hakkab Kaitseministeeriumis tegelema just NATO saladustega.


Kui oled Go3 kasutaja

Oscari võitnud lavastaja Paolo Sorrentino meisterlik draamasari, mis räägib loo esimesest USA päritolu paavstist Pius XIII-st, keda kehastab Jude Law. Itaalia juurtega noor paavst osutub märksa konservatiivsemaks, kui Vatikanis oodati, maadeldes lisaks kiriku doktriini küsimustele ka isikliku kriisiga.

Osades: Diane Keaton, Jude Law, Silvio Orlando

Režissöör: Paolo Sorrentino

Joe Penna lavastatud ellujäämisdraama peategelane on mees (Mads Mikkelsen), kelle nime me filmi jooksul teada ei saa. Ta maandub pärast lennukiõnnetust Arktikas. Ühel hetkel tuleb tal otsustada, kas jääda oma suhteliselt turvalisse laagripaika või riskida ja alustada rännakut läbi tundmatu maa. Ainuke eesmärk - jääda ellu.

Osades: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

Režissöör: Joe Penna


Kui oled Telia kasutaja


1. "Saksa arst” (“Wakolda”, 2013)

On 1960. aasta. Argentina perekond tutvub saksa arstiga. Nende tütar Lilith ei kasva piisavalt ja lahke doktor lubab last hormoonide abil ravima hakata. Perekonnal pole õrna aimugi, et mehe näol on tegu Argetinasse põgenenud "Surmaingel” Josef Mengelega – kurikuulsaima natsi koonduslaagrite arstiga, kes Auschwitzis juutide peal kohutavaid eksperimente tegi…

2. “Õnn tuleb magades” (2016)

Muhe kodumaine tragikomöödia. Mart Kivastiku ("Üks mu sõber") kirjutatud ja lavastatud linalugu leiab aset Tartus. Üksildane Viivi (Katariina Unt, "Idioot") on jõudnud eluga ummikseisu – töö ei paku rahuldust ja lootus armastust leida on kustumas. Sõbranna mahitusel lähevad naised kõrtsi pidutsema. Järgmisel hommikul pärast seiklusterohket ööd avastab Viivi oma voodist magava mehe (Ivo Uukkivi, "Luuraja ja luuletaja"). Kes ta on? Kuidas ta Viivi juurde sattus? Kas õnn võib tõepoolest tulla magades? Teistes osades Tiit Sukk ("Kohtumine tundmatuga"), Ita Ever ("Nukitsamees"), Katrin Pärn ("Kelgukoerad") jt armastatud eesti näitlejad. Vaata filmi tasuta.

3. “Salajased paberid” (“The Post”, 2017)

Põnevik, mis kandideeris nii parima filmi kui parima naispeaosatäitja Oscarile. On 1971. aasta juunikuu. USA suurimad ajalehed asusid kaitsma sõnavabadust ja avaldasid Pentagoni paberid, mis kajastasid valitsuse räpaseid tegusid ning saladusi, millega olid seotud ka Ameerika presidendid. Washington Posti kirjastaja Katherine Graham (Meryl Streep, "Saatan kannab Pradat") ning peatoimetaja Ben Bradlee (Tom Hanks, "Forrest Gump") võtsid vastu julge otsuse astuda vastu Nixoni administratsiooni šokeerivatele katsele ajakirjandusvabadust piirata. Vaata filmi tasuta.

4. “Sünge juhtum” (“True Detective", 2014–)

Omanäoline krimiseriaal, mille esimese hooaja peaosades säravad Woody Harrelson ja Mathew McConaughey. Detektiivid Cole ja Hart uurivad salapärast, 17 aastat tagasi toimunud mõrva ja avastavad järjest uusi võikaid kuritegusid. Sünge alatoon ja keerulise eraeluga, ning suurepäraselt välja mängitud, peategelased muutsid "Sünge juhtumi" esimese hooaja 2014. aasta tippseriaaliks, mis erinevatelt auhinnagaladelt ka ohtralt auhindu ja nominatsioone noppis. Vaata seriaali HBO äpis, kus on olemas ka 2. ja 3. hooaeg.

5. “Da Vinci deemonid” ("Da Vinci’s" Demons, 2013-2015)

Sari jutustab Leonardo Da Vinci “rääkimata loo”, kui renessansiaja geenius Firenzes oma nooruspõlve veetis. 25 aastane kunstnik, leiutaja, mõõgavõitleja, unistaja ja idealist, näeb mitte ainult tulevikku, vaid on valmis seda ka ise leiutama. Vaata seriaali FOXNOW äpis.


Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer"

Netflixi dokumentaalseriaal sarimõrvari Luka Magnotta jälitamisest, mis kõik sai alguses YouTube'i laetud videost, kus keegi tapab kassipoegi.

2. "The Two Popes"

Kuldgloobustel neljale auhinnale kandideeriva Fernando Meirellesi ("City of God", "The Constant Gardener", "Blindness") uue filmi peaosades on Jonathan Pryce ja Anthony Hopkins.

3. "Three Identical Strangers"

Dokumentaalfilm kolmest komikutest, kes avastavad alles pea 20 aastat pärast sündi, et neil on vennad. Miks nad eraldati ja kes seda tegi?

4. "The Irishman"

Martin Scorsese "The Irishman" põhineb Charles Brandti raamatul "I Heard You Paint Houses" ning jutustab palgamõrvar Frank Sheerani (Robert De Niro) silme läbi loo organiseeritud kuritegevusest ning asjasse on segatud ka legendaarne ametiühingu juht Jimmy Hoffa (Al Pacino), kes kadus jäljetult 1975. aastal.

5. "The Witcher"

Netflixi seriaal "The Witcher" põhineb mõjuka Poola fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski suurepärastel "Nõiduri" ("The Witcher") romaanidel, millest omakorda tegi Poola mängustuudio CD Projekt RED kolm videomängu, millest viimane "The Witcher 3: Wild Hunt" kujunes üheks kõrgemini hinnatuks mänguks läbi aegade.


Kui oled Amazon Prime Video kasutaja


1. "Tom Clancy's Jack Ryan" - 2. hooaeg

Üle ilma tuntud kirjaniku Tom Clancy loodud karakterit on filmides kehastanud nii Harrison Ford, Chris Pine, Alec Baldwin, Ben Affleck ning nüüd teeb seda Amazon Prime Video heaks 2. hooaega järjest näitleja, stsenarist ja režissöör John Krasinski. "Tom Clancy's Jack Ryan" sai Amazonilt hiljuti rohelise tule ka kolmanda hooaja jaoks.

2. "The Report"

CIA piinamisraporti loomist kajastava filmi peaosas on Adam Driver.

3. "The Expanse" - 4. hooaeg

Kultusliku ulmeseriaali "The Expanse" 4. hooaeg ei jää sugugi viimaseks, sest Amazon on juba tellinud ka viienda.

4. "The Man In the High Castle" - 4. hooaeg

Amazon Prime Video ehk Amazoni enda toodetud ühe esimese suure-eelarvelise alternatiivajaloolise seriaali viimane hooaeg.

5. "The Aeronauts"

Kui Eddie Redmayne ja Felicity Jones viimati ühes filmis koos mängisid, siis oli selleks Stephen Hawkingi elu kujutanud "Kõiksuse teooria" ("The Theory of Everything"), mille eest sai Redmayne parima meespeaosa Oscari ning Jones kandideeris parima naispeaosa Oscarile. Nüüd on nad tagasi ajaloolises draamas "The Aeronauts".

"The Aeronauts" räägib loo piloodist Amelia Wren ja teadlasest James Glaisher, kes suunduvad 1862. aastal esimeste inimestena õhupalliga kõrgustesse, kus polnud seni keegi käinud.

Filmis teeb kaasa ka "Eile veel" staar Himesh Patel, kes liitus ka Christopher Nolani "Teneti" näitlejatega. Lisaks teeva kaasa Phoebe Fox, Vincent Perez, Anne Reid, Tim McInnerny, Tom Courtenay jpt.

Filmi režissöör on Tom Harper ("The Woman in Black: Angel of Death", "War Book", "Wild Rose") ning stsenarist Jack Thorne ("Enola Holmes", HBO "His Dark Materials").


Kui oled Apple TV+ kasutaja

1. "Truth Be Told"

Draamaseriaali peaosades on Octavia Spencer, Lizzy Caplan ja Aaron Paul.

2. "For All Mankind"

Ronald D. Moore ("Battlestar Galactica") loodud ulmeseriaal kujutab maailma, kus Nõukogude Liit jõudis esimesena Kuule ja kus kosmoseralli kunagi ei lõppenud.

3. "See"

Ülimalt verise ja vägivaldse postapokalüptilise seriaali peaosas on Jason Momoa ning loojaks Steven Knight ("Peaky Blinders").

4. "The Morning Show"

Draamaseriaali "The Morning Show" peaosades on Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ja Steve Carell.

5. "Servant"

M. Night Shyamalani ("Kuues meel", "Purunematu", "Lõhestunud", "Klaas") loodud õudusseriaal.