9-osaline "Uus paavst“ on järjeks kriitikute poolt kõrgelt hinnatud Sorrentino sarjale "Noor paavst“, millele Jude Law tõi nimitegelase rolli eest Kuldgloobuse nominatsiooni ning kunstniku- ja operaatoritöö kaks Primetime Emmy nominatsiooni. “Noort paavsti” on tänaseks näidatud 154 riigis.

"Uus paavst“ jätkab sealt, kust 10-osaline "Noor paavst“ lõpetas: Lenny Belardo (Jude Law) ehk esimene USA päritolu paavst Pius XIII on südameataki tagajärjel koomas. Vatikani salakavalal riigisekretäril Vojellol (Silvio Orlando) õnnestub paavstitoolile istuma panna endine punkmuusik sir John Brannox (John Malkovich), kes võtab endale nimeks Johannes Paulus III. Esmapilgul näib võluv ja tagasihoidlik Inglise aadlik ideaalne marjonettpaavst, ent temalgi on oma saladused ja haprad kohad, nii et Püha Tooli riigisekretär mõistab peagi, et karismaatilist Pius XIII-t pole sugugi lihtne asendada. Elu ja surma piiril kõikuvast Belardost on saanud pühak, keda nüüd jumaldavad tuhanded. Samal ajal vaevleb kirik skandaalide ja välisrünnakute käes, mis ohustavad kristluse alustalasid. Nagu alati, pole Vatikanis miski nii, nagu see paistab.

Uue sarja kõigi üheksa tunniajase osa kaasstsenaristiks ja lavastajaks on Paolo Sorrentino, kes võitis 2014. aastal linateosega “Kohutav ilu” (“La Grande Bellezza”) nii parima võõrkeelse filmi Oscari kui ka Kuldgloobuse ning parima inglisekeelse filmi tiitli Briti Filmiakadeemialt. Paavstidena astuvad uues sarjas üles mitmekordsed Oscari, Kuldgloobuse ja teiste mainekate auhindade nominendid John Malkovich ja Jude Law.

„Paavst on ikooniline kuju ja John Malkovich on väheseid ikoonilisi näitlejaid,“ ütles Sorrentino The New York Timesi andmetel. „Kui paljud näitlejaid saavad uhkustada sellega, et nende nimi on filmi pealkirjas?“ Režissöör viitas 2000. aastal kolmele Oscarile ja neljale Kuldgloobusele nomineeritud filmile "Olles John Malkovich“, kus Malkovich mängis iseend.

Lisaks astuvad "Uues paavstis“ üles Silvio Orlando, Javier Cámara, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Henry Goodman, Ulrich Thomsen, Mark Ivanir, Yuliya Snigir, Massimo Ghini ja Maurizio Lombardi. Külalisstaaridena teevad rollid korra Oscarile ning neli korda Kuldgloobusele kandideerinud Sharon Stone ning maailmakuulus šokirokkar Marilyn Manson.

"Uue paavsti“ võtteperiood kestis 22 nädalat ning kokku osales 103 näitlejat. Võttemeeskonnas oli liikmeid 140 ning kokku oli sarja tootmisega seotud 9000 inimest 65 riigist, sealhulgas ka meie naaberriikidest Soomest, Lätist ja Venemaalt.