Kui oled Elisa kasutaja


1. “See: teine peatükk”

Kui oled õudusfilmide huviline ja õigel ajal kinno ei jõudnud, tuleb kindlasti ära vaadata kõigi aegade suurimat kassaedu nautinud õudusfilmi järg “See: teine peatükk”. Luuserite klubi sai 27 aastat tagasi Pennywise’ist jagu, kuid ta naaseb veel kord Derry linna terroriseerima. Luuserid on ammu oma teed läinud ja nüüdseks täiskasvanud. Kuid kui lapsed taas kaduma hakkavad, kutsub ainsana kodulinna elama jäänud Mike teisedki tagasi. Minevikukogemustest traumeerituina tuleb neil Pennywise’i lõplikult hävitamiseks oma sügavaimad hirmud ületada. Sedasi aga satuvad nad otse varasemast ohtlikuma klouni teele. Filmi leiad Elisa Elamuse videolaenutusest.

2. Paipoisid

Õudusfilmi kõrvale sobib väga hästi videolaenutusest vaatamiseks ka üks üle võlli komöödia nagu seda on ”Paipoisid”. Saanud kutse oma esimesele musitamispeole, on 12-aastane Max endast väljas, kuna musitamise osas puuduvad tal igasugused kogemused. Koos parimate sõprade Thor’i ja Lucasega otsustavad poisid vastavaid teadmisi hankida Maxi isa kalli drooni abil (mida tal on absoluutselt keelatud näppida) luurates naabermaja armunud paari järel. Muidugi väljuvad asjad kontrolli alt ja udupeen lennuriist sõidetakse sodiks. Et õigeks ajaks isa mänguasi salaja uuega asendada, tekib poistel uus plaan, mis tingib terve seeria väga halbu otsuseid.

3. ”Köök”

Filmis ”Köök” tegutsevad New Yorgi kurikuulsas Põrguköögi piirkonnas kolm koduperenaist. Nende maffiavendadest abikaasad on FBI betooni peale toimetanud ning naistel tuleb ise hakkama saada. Et on aasta 1978 ja naised on tõepoolest väljapääsmatus olukorras, siis võtavad nad ise kohaliku Iiri maffia juhtimise üle, ega kohku tagasi ükskõik millise teo või julge otsuse ees. Nad on valmis igaühele tõestama, et neil on tõsi taga. Peaosalisi mängivad Melissa McCarthy, Tiffany Haddish ning Elisabeth Moss.

Kui oled Go3 kasutaja

"Kinni" on šokeeriv dokumentaalsari, mis üliausas vormis paljastab noore Eesti riigi vanglaelu kogu selle julmuses. Talumatu vaimne ja füüsiline vägivald, ebainimlikud tingimused, anarhia, tapmised, võlgadesse mässimine ja pidevalt kuklas tiksuv võimalus, et hommikut ei näe - kõik see jõuab eetrisse endiste kriminaalide jutustatud avameelsetes meenutustes.

Dramaatiline lugu isa ja poja keerulistest suhetest, julmadest väljaütlemistest ja sellest, kuidas inimene võib kosmose sügavustesse reisida, arusaamata, et see, mida otsib, on tal kogu aeg nina ees olnud. Astronaut Roy McBride võtab ette teekonna meie päikesesüsteemi äärealadele, otsides oma isa, kes aastate eest ülisalajase missiooni käigus kadunuks jäi. Roy ülesandeks on lahendada mõistatus, mis ähvardab meie planeedi püsimajäämist.

Osades: Brad Pitt, Donald Sutherland, Ruth Negga, Tommy Lee Jones

Režissöör: James Gray

Kui oled Telia kasutaja

1. “Paipoisid” (“Good Boys”, 2019)

Ropu huumoriga vürtsitatud komöödia. Filmi peaosalised on kuuenda klassi poisid. Peagi on tulemas esimene musitamispidu, kuhu nad kutsutud on. Et teada saada, mismoodi see müstiline tegevus käib, otsustavad nad isa kalli drooni abil kiimas naabreid luurata. Kõik ei lähe aga plaanipäraselt ja drooni tagasisaamiseks peavad poisid silmitsi seisma hulga ohuallikatega, mille hulka kuuluvad näiteks seksmänguasjad, vihased vanemad plikad ja segased narkodiilerid. "Paipoisid" lavastas telesarjaga "Kontor" tuntust kogunud Gene Stupnitsky, selle produtsendid on aga legendaarse filmi "Superbad: Ülikõva!" stsenaristid Seth Rogen ja Evan Goldberg.

2. “Vaikuse hääl” (The Sound of Silence, 2019)

Isehakanud teadlane Peter (Peter Sarsgaard, "Kurb Jasmine") töötab New Yorgis "koduhäälestajana" – see on amet, mille ta on ise leiutanud. Kliendid pöörduvad tema poole ärevuse või depressiooniga, mees analüüsib nende kodus kostuvaid hääli – kodumasinate ja radiaatori helide kombinatsioone jne – ning suudab häälte kalibreerimisega ka elanike tervist parandada. Kuid siis tuleb ta juurde üleväsimust kurtev Ellen (Rashida Jones, "Sotsiaalvõrgustik"), kelle muresid ei näi Peteri töövõtted esialgu lahendavat. Tundub, et hinge saladused on tunduvalt keerukamad kui helide müsteeriumid.

2. “Wind River” (2017)

Kaasahaarav põnevusdraama, mis võitis hulga mainekaid auhindu, sealhulgas parima režissööri auhinna Cannes'i filmifestivalil. Kütt Cory (Jeremy Renner, "Piinakamber") leiab Wind Riveri reservaadis lumest kohaliku noore indiaanineiu surnukeha. FBI saadab uurimist juhtima noore kogenematu agendi Jane'i (Elizabeth Olsen, "Godzilla"). Naine leiab eest jäise kliima ja vaenulikud kohalikud. Traagilise minevikuga üksildane Cory otsustab noorele agendile appi tulla, et õõvastav juhtum lahenduse leiaks. Vaata filmi tasuta.

3. "Ämblikmees: Uus universum” ("Spider-Man: Into the Spider-Verse”, 2018)

Parima animafilmi Oscari ja Kuldgloobusega pärjatud hoogne seiklusfilm. Linaloo peategelane on Brooklynis elav teismeline Miles Morales, kes saab teada, et ta on uus Ämblikmees. Tema ees avaneb lõputute võimalustega universum, kus supervõimetega maskikandjaid on enam kui üks. Peagi satub New York ohtu ning Miles peab kõik oma uued teadmised ja oskused mängu panema, et kodulinn päästa. Filmi tegelased räägivad eesti keeles, neile andsid oma hääle Martti Hallik, Lauri Pedaja, Mait Malmsten, Marilyn Jurman, Nele-Liis Vaiksoo jt. Joonisfilmi leiad lastenurgast.

4. “Läänemaailm” (“Westworld”, 2016-)

Michael Crichtoni 1973. aasta samanimelisest filmist inspiratsiooni saanud sari futuristlikust teemapargist, kus elavad kunstlikud olendid. Tere tulemast Läänemaailma, kus kõik inimlikud isud, seksist kuni mõrvani, saavad rahuldatud. Vaata seriaali HBO äpis. https://youtu.be/qLFBcdd6Qw0

5. "Kõrvalseisja" ("The Outsider")

Stephen Kingi samanimelisel romaanil põhinevas teleseriaalis süüdistatakse meest mõrvas, mida tal polnud võimalik sooritada.

6. "Avenüü 5" ("Avenue 5")

Selle Armando Iannucci ("In the Loop", "The Death of Stalin", "The Personal History of David Copperfield", "Veep", "The Thick of It") seriaali peaosas on Hugh Laurie.

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Dracula"

BBC "Sherlocki" loojate "Dracula" koosneb kolmest pooleteisetunnisest episoodist, mis annavad klassikalistele "Dracula" lugudele täiesti uue ja eriti verise tähenduse ja seda veel võrgutavas musta huumori kastmes.

2. "The Two Popes"

Kuldgloobustel neljale auhinnale kandideeriva Fernando Meirellesi ("City of God", "The Constant Gardener", "Blindness") uue filmi peaosades on Jonathan Pryce ja Anthony Hopkins.

3. "Medical Police"

Kas nad on arstid või politseinikud? Miks mitte mõlemat? Spioonipõnevike paroodia "Medical police" üritab kahte žanri kokku segada ja selle juures on abiks tuntud koomikud ja komöödianäitlejad Erinn Hayes ja Rob Huebel.

4. "The Irishman"

Martin Scorsese "The Irishman" põhineb Charles Brandti raamatul "I Heard You Paint Houses" ning jutustab palgamõrvar Frank Sheerani (Robert De Niro) silme läbi loo organiseeritud kuritegevusest ning asjasse on segatud ka legendaarne ametiühingu juht Jimmy Hoffa (Al Pacino), kes kadus jäljetult 1975. aastal.

5. "The Witcher"

Netflixi seriaal "The Witcher" põhineb mõjuka Poola fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski suurepärastel "Nõiduri" ("The Witcher") romaanidel, millest omakorda tegi Poola mängustuudio CD Projekt RED kolm videomängu, millest viimane "The Witcher 3: Wild Hunt" kujunes üheks kõrgemini hinnatuks mänguks läbi aegade.

Kui oled Amazon Prime Video kasutaja

1. "Treadstone"

Matt Damoni Jason Bourne'i filmiseeria põhjal loodud Amazoni seriaal "Treadstone" räägib sellest samast salajasest programmist, mille abil loodi ka superagent Jason Bourne. Seriaali looja on Tim Kring ("Heroes", "Touch").

2. "The Report"

CIA piinamisraporti loomist kajastava filmi peaosas on Adam Driver.

3. "Fleabag"

"Fleabag" võitis hiljuti kaks Kuldgloobust ning on kahe hooajaga muutnud näitleja ja stsenaristi Phoebe Waller-Bridge'i üheks nõutumaks stsenaristiks, kes aitas hiljuti kirjutada ka uut Bondi-filmi "007: Surm peab ootama".

4. "The Warriors"

Legendaarse produtsendi, stsenaristi ja režissööri Walter Hilli ("48 Hrs.", "Streets of Fire", "Red Heat", "Another 48 Hrs.", "Last Man Standing", "Deadwood") kolmas lavastajatöö "The Warriors" on üks nendest oma aja filmidest, millest ei saa kunagi küllalt.

5. "The Aeronauts"

Kui Eddie Redmayne ja Felicity Jones viimati ühes filmis koos mängisid, siis oli selleks Stephen Hawkingi elu kujutanud "Kõiksuse teooria" ("The Theory of Everything"), mille eest sai Redmayne parima meespeaosa Oscari ning Jones kandideeris parima naispeaosa Oscarile. Nüüd on nad tagasi ajaloolises draamas "The Aeronauts".

"The Aeronauts" räägib loo piloodist Amelia Wren ja teadlasest James Glaisher, kes suunduvad 1862. aastal esimeste inimestena õhupalliga kõrgustesse, kus polnud seni keegi käinud.

Filmis teeb kaasa ka "Eile veel" staar Himesh Patel, kes liitus ka Christopher Nolani "Teneti" näitlejatega. Lisaks teeva kaasa Phoebe Fox, Vincent Perez, Anne Reid, Tim McInnerny, Tom Courtenay jpt.

Filmi režissöör on Tom Harper ("The Woman in Black: Angel of Death", "War Book", "Wild Rose") ning stsenarist Jack Thorne ("Enola Holmes", HBO "His Dark Materials").

Kui oled Apple TV+ kasutaja

1. "Truth Be Told"

Draamaseriaali peaosades on Octavia Spencer, Lizzy Caplan ja Aaron Paul.

2. "For All Mankind"

Ronald D. Moore ("Battlestar Galactica") loodud ulmeseriaal kujutab maailma, kus Nõukogude Liit jõudis esimesena Kuule ja kus kosmoseralli kunagi ei lõppenud.

3. "See"

Ülimalt verise ja vägivaldse postapokalüptilise seriaali peaosas on Jason Momoa ning loojaks Steven Knight ("Peaky Blinders").

4. "The Morning Show"

Draamaseriaali "The Morning Show" peaosades on Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ja Steve Carell.

5. "Servant"

M. Night Shyamalani ("Kuues meel", "Purunematu", "Lõhestunud", "Klaas") loodud õudusseriaal.