“Punane varblane” (“Red Sparrow”, 2018)

Põnevusfilm. Baleriin Dominika (Jennifer Lawrence, "Näljamängud") värvatakse vastu tahtmist Venemaa "varblaseks" ja ta peab hakkama salateenistuse heaks töötades oma keha relvana kasutama. Ees ootab ebainimlik väljaõpe ja neiust saab üks programmi eeskujulikumaid õpilasi. Dominika esimene missioon on atraktiivne CIA agent Nate Nash (Joel Edgerton, "Suur Gatsby"). Vältimatu vastastikune kirg tõmbab aga mõlemad osapooled eluohtlikku mängu… Teistes osades Matthias Schoenaerts ("Eemal hullutavast ilmakärast"), Charlotte Rampling ("Assassin's Creed"), Jeremy Irons ("Prantsuse leitnandi tüdruk") jt.

“Rannaparm” (“The Beach Bum”, 2019)

Komöödia. Moondog (Matthew McConaughey, "Tähtedevaheline") on elukunstnik, poeet ja kanepisõber. Ta elab oma rikka naise Minnie (Isla Fischer, "Pulmakütid") kulul. Kui Minnie ootamatult hukkub, keerab see kogu Moondogi senise elu pea peale. "Rannaparm" on pöörane ja seiklusrikas lugu, mis räägib vabadusest, elujanust ja inspiratsioonist. Filmis teeb kaasa tõeline staarideparaad: Snoop Dog ("Treeningpäev"), Zac Efron ("Äärmiselt nurjatu, uskumatult õel ja jäle"), Martin Lawrence ("Pahad poisid"), Jonah Hill ("Wall Streeti hunt")jt. Filmi stsenarist ja lavastaja on kultusrežissöör Harmony Korine ("Metsik koolivaheaeg").

“Raju memm” (“Grandma”, 2015)

Kuldgloobusele kandideerinud draamakomöödia. Elle on hiljuti üksikuks jäänud luuletaja. Tema juurde saabub 18-aastane lapselaps Sage, kes on soovimatult rasedaks jäänud ja küsib vanaemalt rahalist abi, et arsti külastada – lapse saamine on nimelt viimane asi, mis noorel naisel parasjagu plaanis on. Vanaemal on näpud põhjas, aga tema eestvedamisel külastavad nad üheskoos erinevaid sugulasi ja tuttavaid, üritades neilt raha laenata. Ees ootab teekond täis nalja ja pisaraid, veidraid kohtumisi ja eneseavastamist. "Vanaema" tõi Elle'i kehastavale Lily Tomlinile ("Huckabees, mu arm") hulganisti filmiauhindu, filmi lavastas Paul Weitz ("Suur poiss ja väike poiss").

“Perry Mason” (2020)

HBO värske krimiseriaal jutustab loo detektiiv Perry Masonist, kellele kukub ootamatult sülle väga suur ja põnev juhtum. Uurides salapärast ja õõvastavat lapseröövi sukeldub Mason järjest sügavamale lõhestunud linna põhjakihtidesse, liikudes sedasi isikliku lunastuse suunas. Vaata seriaali HBO äpis.


“Jaht” (“Jagten”, 2012)

Teisipäeval, 14.07, kell 22:00 Inspira telekanalil - Hiilgav draama, mis võitis Cannes'i filmifestivalil kolm auhinda. Taani tipprežissööri Thomas Vinterbergi ("Perekonnapidu") lavastatud emotsionaalne draama räägib üksildast elu elavast hiljuti lahutatud meesõpetajast nimega Lucas (Mads Mikkelsen, "Casino Royale"). Sõbralik ja lahke mees elab valusalt üle lahusolekut oma pojast ja teeb rahulikult igapäevast tööd, kui ühtäkki süüdistatakse teda hirmutegudes, mida ta pole korda saatnud. Väike külaühiskond ja sõpruskond pööratakse pea peale, ning algab jaht väidetavale süüdlasele.