Russell Crowe arvas, et Wolverine on hundimees
Tegu on superkangelasega, kes leidis kiirelt oma tee paljude vaatajate südametesse. Seda rolli on väga edukalt mänginud Hugh Jackman. Kuid enne, kui roll Jackmanile läks, oli hoopiski Russell Crowe režissööri esmane valik. Crowe tundis aga, et karakteri üks omadus oli liiga sarnane tema ühele eelmisele rollile. Nimelt oli ühe ta tegelase lemmikloomaks hunt. Ta arvas, et sama on ka Wolverinega. Ta ei tahtnud olla näitleja, keda seostatakse ainult huntidega ja edaspidised pakkumised jäävad liialt sarnasteks. Loomulikult pole Wolverine aga huntidega seotud ja Crowe'ist poleks saanud hundimees.

Mark Whalbergil ei lubatud susistada
“Donnie Darko” on film noormehest, kes näeb häirivaid nägemusi koheselt saabuvast apokalüpsisest. Enne kui Jake Gyllenhaal rolli endale sai, oli üks kandidaatidest Mark Whalberg. Näitleja tahtis alguses rolli väga, kuid otsustas ikkagi loobuda, kui ühte tema ideed heaks ei kiidetud. Nimelt tahtis ta, et karakter susistaks.

Olivia Munn ei tahtnud olla ainult silmailuks
Olivia Munnile pakutav roll oli filmis “Deadpool 2”. Ta oleks pidanud mängima Deadpooli tüdruksõpra Vanessat. Naine oli režissööri esmane valik, kuid keeldus rollist, kuna ta ei tahtnud jälle tüdruksõbra rolli mängida. Ta oli pettunud, et Vanessale ei antud filmi jooksul ühtegi võimalust võidelda.

Will Smith tahtis rolli tähtsust suurendada
Enne, kui Tarantino filmi “Django Unchained” Django rolli Jamie Foxxi valis, oli ta väga lähedal koostööle Will Smithiga. Kuid Smith on enda projektide suhtes väga valiv. Enamasti valib ta suuremaid rolle. Ta loobus Django rollist, kuna tundis, et tegelane pole filmis kõige tähtsam.

Sean Connery ei saanud stsenaariumist aru
Connery puhul saab rääkida kahest rollist, millest ta loobunud on. Nimelt pakuti Conneryle filmis “Matrix” Morpheuse rolli, mida ta loomulikult vastu ei võtnud. Kuna see pole piisav kaotus, loobus mees ka Gandalfi rollist “Sõrmuste isanda” saagas. Põhjus, miks ta mõlemast rollist loobus, oli sama. Ta ei saanud stsenaariumist aru. Nii loobus ta ka suurtest rahasummadest, mida produtsendid talle lubasid.

James Purefoy vihkas maski kandmist
Talle pakuti rolli filmis “V nagu veritasu”. Ta oleks pidanud mängima maskeeritud vabadusvõitleja V rolli. Purefoyle mitte ainult ei pakutud rolli, vaid ta võttis selle ka vastu ja veetis isegi kuus nädalat võtteplatsil. Siis aga asendas Purefoy näitleja nimega Hugo Weaving. Purefoy loobus rollist, sest talle oli maski kandmine lihtsalt liiga ebamugav.

Tom Cruise muretses algaja režissööri pärast
Enne kui unustamatu Andy rolli filmis “Shawshanki lunastus” sai endale Tim Robbins, pakuti rolli ka Tom Cruisele. Ta ei olnud pakkumisest eriti vaimustatud, kuna see oli Frank Darabonti esimene film režissöörina. Kuid film osutus sellest hoolimata väga menukaks ja sai seitse Oscari nominatsiooni teiste tunnustuste seas.

Tim Roth polnud valmis olema karbis
Rothile pakuti Harry Potteri filmides Severus Snape rolli, kuid ta loobus sellest. Nimelt polnud mees valmis ennast nii suure sarjaga siduma, kuna oli harjunud tegema üksikuid filme. Ta ise on selle kohta öelnud, et ta polnud valmis aastaid ühes karbis kinni olema.

Christina Applegate kartis sarnaseid rolle mängima jääda
Enne, kui blondiini rolli sai endale Reese Witherspoon, pakuti seda Applegatele. Naine, kes oli viimased kümme aastat veetnud mängides lolli blondi hittsarjas “Tuvikesed”, kartis, et sellise rolli vastu võtmine põhjustab selle, et talle hakataksegi ainult lolli blondiini rolle pakkuma. Naise enda sõnul kartis ta ka ennast korrata.

Ralph Macchio arvas, et film on lapsest, autost ja plutooniumi tablettidest
Kuigi filmis “Tagasi tulevikku” on esimene valik Marty rolli olnud alati Michael J. Fox, oli neil alguses raske leida sobivaid aegu filmimiseks. Seetõttu pakuti rolli ka Ralp Macciole, kes sellest keeldus, kuna sai sisust täiesti valesti aru. Ta arvas, et kogu film on lapsest, autost ja plutooniumi tablettidest. Ilmselt ei vaevunud mees stsenaariumit korralikult läbi lugema.

Allikas: WhatCulture