1776. aastal rajatud Moskva Suur Teater kujutab endast Venemaa kultuuri ja traditsioonide sümbolit, mille etenduste tase vastab ka kõige nõudlikumale maitsele. Balletitrupi repertuaari mahub nii rahvuslikku klassikat kui ka maailma balletiklassika varamusse kuuluvate etenduste maailmakuulsate koreograafide suurepäraseid tõlgendusi.

Koostöös teatri ning satelliidipilti vahendava ettevõttega Pathé Live tuuakse otseülekanded Moskva Suurest Teatrist ligi 1400 ekraanile üle 50s erinevas riigis. Pildiedastuse puhul on silmas peetud just kinode laiekraane, heli jõuab kinosaalis viibijateni 5.1. formaadis ning kasutusel on vähemalt 10 erinevat kaamerat.

Eestis saab ballet ülekandeid nautida Tallinnas Coca-Cola Plazas, Tartus kinos Ekraan ja Viljandis kinos Centrum.

Moskva Suure Teatri ballett toob imetlusväärse kunsti kogu maailma kinoekraanidele. Sellel sügisel saab näha kolme Moskvas salvestatud otseülekannet. Armastus ja lummus on põhiliseks elemendiks uue hooaja esimese osale, mis algab Prokofjevi „Romeo ja Juliaga", mille koreograafiks on Aleksei Ratmanski. Novembris saame nautida Marguerite Gautieri ja Armand Duvali kirglikku armastust John Neumeieri Alexandre Dumas' noorema samanimelise romaani ainetel loodud etendust „Kameeliadaam". Aasta lõpus vallutab kinoekraanid „Pähklipureja" vastupandamatu maagia üheskoos Tšaikovski imelise muusikaga.

Nüüd saab kogu maailma kinodes nautida klassikalise balleti parimaid palu. Jaanuaris jätkab uue hooaja teine osa uhiuute etenduste otseülekannetega.