"David Copperfieldi isiklik elulugu" toob vaatajate ette nimitegelase üles ja alla kulgeva saatuse, mis on täis imelikke inimesi - õel võõrasisa ja tema sama kuri õde; eksentriline tädi ning tema kummaline üüriline; vaene, kuid heatahtlik kaastööline, riukalik "sõber", ning kõigi selliste tegelaste tõttu tuleb tal elus ette väga erinevaid seiklusi ja keerdkäike. Film räägib sellest, kuidas ühest poisist kasvab mees ning kas siis, kui elu viskab ette lõputult takistusi, on ka armastuse leidmine ning enda unistuste täitmine võimalik.

Esialgu tundub veidi imelik, et väga julgeid nalju ja satiiri kirjutav lavastaja otsustas teha filmi paksust klassikalisest romaanist, mis võib ehk mõne jaoks tunduda igavana, aga tuleb teada, et Charles Dickens oli oma aja täielik superstaar. Sel ajal, kui kino ja televisiooni veel ei eksisteerinud, siis kirjutas ta pikki romaane ja avaldas neid osade kaupa ajalehtedes. Tihti lõppesid peatükid küüsi närima panevate kohtadega ning inimesed ootasid pikisilmi järgmist nädalat ning uut põnevat osa. Just täpselt samamoodi töötavad praegused seriaalid.

Superstaarile kohaselt käis ta ka ringreisidel. Näiteks aastatel 1867-1868 toimunud USA tuuril luges ta oma romaanilõike ette 76 kohas ning kogus kokku 19 000 inglise naela, mis on tänapäevases mõistes umbes 2,3 miljoni eurot. Ühegi kirjaniku teoseid ei ole nii palju filmitud, kui Dickensi omi. Nimelt on IMDB andmetel tehtud tema teostest üle neljasaja filmi ja seriaali. Alla jääb isegi praeguse aja meister Stephen King.

Selleks, et teha midagi väga head tänapäevaseks läheb vaja ühte geeniust ning piire ületavat mõtlemist. Armando Iannucci puhul on mõlemad punktid täidetud. Lisaks on muidugi vaja ka oivalisi näitlejaid.

Ka selles ei suutnud Iannucci olla päris tavapärane. Nimelt ei vaadanud ta näitlejate palkamisel nende rahvust ega nahavärvust, vaid valis rollidesse just need näitlejad, kes tema meelest sinna kõige paremini sobisid. Nii mängibki nimiosa "Rentslimiljonärist" tuntud ning filmiga "Lõvi" Oscarile kandideerinud Dev Patel. Teistes osades Tilda Swinton ("Doctor Strange", "The Grand Budapest Hotel"), Hugh Laurie ("House", "Avenue 5"), Ben Whishaw ("Skyfall", "Cloud Atlas"), Gwendoline Christie ("Game of Thrones", "Star Wars: The Force Awakens"), Benedict Wong ("Avengers: Endgame", ning Peter Capaldi ("In the Loop", "Doctor Who").

Eelmisel aastal toimunud Inglise Sõltumatute Filmiauhindade jagamisel kandideeris film lausa üheteistkümnes kategoorias ning võitis neist viis.